Wpis z mikrobloga

W żadnej bmce jaką miałem to dobrze nie działało. Zmienna faza rozrządu.

@makgyvergaleriapl: jak się nie umie ustawić xD Akat M52TU i M54 to najlepsze vanosy w historii marki i niemal bezobsługowe.

@Bad_Sector polecam filmy tego Pana, nikt tak dobrze BMW w internecie nie robi:
sorek - >W żadnej bmce jaką miałem to dobrze nie działało. Zmienna faza rozrządu.

@m...
  • Odpowiedz
  • 0
@makgyvergaleriapl: A to to konkretnie jest, tylko teorie znam, bo mnie straszono tym tematem. Na szczęście silnik chodzi ładnie, ma duży przebieg (oficjalnie ponad 420 000), ale nic niepokojącego nie słychać, moc jeszcze jakaś jest, nic nie faluje, nic nie przygasa, pali od razu, oby tak dalej :-)
  • Odpowiedz
  • 0
@SharkyShark: Uszczelnienie pokrywy zaworów, uszczelnienie miski olejowej, uszczelnienie podstawy filtra oleju, wymiana pompy wspomagania, taki plan jest jeżeli chodzi o silnik, a do tego jeszcze wahacze idą do wymiany i raczej sprężyny z przodu też polecą.
  • Odpowiedz
  • 0
polecam filmy tego Pana, nikt tak dobrze BMW w internecie nie robi:

@sorek: Zaczyna się dobrze, u mnie też klapę bagażnika trzeba podpierać kijem ;-) Poluję obecnie na klapę w kolorze, bo cała jest do wymiany, wtedy też siłowniki się wymieni ;-)
  • Odpowiedz
@sorek Miałem do czynienia z M50 i M52, silniki spoko, ale w obu odpięty vanos, bo silnik dziwnie chodził, brakowało płynności jakby dławił się. Bez vanosa lepiej to chodziło. Nie miałem za dużo oczekiwań po e34 i e38 za 2k.
  • Odpowiedz
@makgyvergaleriapl: pojedynczy vanos to można w ogóle dłutem i młotkiem naprawić.. To musiały być serio gruzy bo nigdy nie miałem sytuacji że z odpiętym vanosem jakikolwiek silnik chodził lepiej.
  • Odpowiedz
@Bad_Sector: O Panie, rozrząd z regeneracją Vanosów wyszedł mnie w tamtym roku ponad 5k w M54B30. Przebieg 340k ale chodzi jak żyleta.

u mnie też klapę bagażnika trzeba podpierać kijem

@Bad_Sector: Mam podobnie, muszę podtrzymywać bo sprężyny już nie trzymają. Zastanawiam się czy kupić drugą w dobrym stanie i pomalować w kolor czy bawić się z aktualną. Ale to jeszcze się zobaczy.
  • Odpowiedz
  • 1
@BigDaddyy: Mechanik mówi, że nie trzeba wymieniać rozrządu, bo łańcuch jest napięty i w dobrym stanie, nie mam pojęcia kiedy w tym aucie był robiony rozrząd, bo kupiłem je ze stodoły, ale ma 420000 przebiegu i skoro łańcuch cicho siedzi, to ktoś to musiał stosunkowo niedawno zrobić chyba. Klapę muszę kupić, bo jest tak zgnita, że oświetlenie tablicy owszem świeci, ale trzyma się na taśmie klejącej, a to proszenie się
  • Odpowiedz