Wpis z mikrobloga

Ciekawe kiedy zrobią kolejną przeróbkę AI z głosem Czesia a potem cały album. Nie narzekam na rockowy styl oscylujący między The Hunting Party a Halestorm? Będą utwory nie będzie żadnych piosenek (LP nie miało za dużo pioseneczek) więc nie ma co się martwić o styl a o wokal.
No ale konserwatyzm i puryzm zawsze wygrywa, nawet najlepsza typiara nigdy nie zastąpi klona Czestera Bagingtona. Prędzej hejt powinien posypać się na Majka za to że nie szukali klona z podobnym wokalem jeśli nie z wyglądu co nie ma większego znaczenia to wokalnie. Nie trzeba być Teslą by słyszeć różnice
LP 2.0 nie jest złe tylko nie jest LP1 i to jest największa bolączka. Człowiek nie lubi zmian i zawsze chce tego samego albo podobnej kopii.
Majk też kręcił dobre utwory solowo czy z FM... rock i metal lepszy niż rap a rap sam w sobie.
#linkinpark #rock #nostalgia #konserwatyzm
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czy tylko ja mam problem ze zrozumieniem tego wpisu?

@Skorvez_957_: autorze, co masz tutaj na myśli "Będą utwory nie będzie żadnych piosenek (LP nie miało za dużo pioseneczek) więc nie ma co się martwić o styl a o wokal."
  • Odpowiedz
  • 0
@guest: że nie będzie kiczu ani piosenek wiejskiego popu, disco polo po prostu nie będzie piosenek a utwory a może nawet kompozycje nie ma co się martwić o styl radio-friendly bo raczej tam nie zagrzeją miejsca.
Zresztą przy produkcji THP chłopaki mieli kosę z produkcją po czym wydali bardziej radiową płytą i zrobili rzecz tragiczną - dwa najsłabsze utwory (Heavy, Battle Symphony) do promocji przez co przez typiarę posypał się
  • Odpowiedz
  • 0
@quescik1: ale wtedy byłoby lepiej wokalnie a tak jest coś zupełnie innego instrumentalnie świetnie, Shinoda też daje radę jak zawsze tylko wzięcie jakiejkolwiek typiary powoduje że z LP robi się coverband. Nie mam nic do bab - Evanescence, Halestorm, Amaranthe, Nightwish itd. ale tam wiem na co się piszę i o to chodzi że nie ma tego samego a coś zupełnie innego tak jakby Slayer po latach zreaktywował się nagrywając
  • Odpowiedz
  • 0
@snickers111a: nie zastąpi bo żadna kobieta nie zastąpi zwyczajnie nie wyrobi wokalnie kwestia biologii nawet gdyby umiała growlować, śpiewać i powtarzać maniery to zawsze będzie czymś innym. Musieliby wziąć kogoś kto potrafi podobnie śpiewać i drzeć ryja jednocześnie
  • Odpowiedz
  • 1
@guest n------y wręcz. Fan idzie za zespołem, gdy jest fanem. Na dobre i na złe, wrócili po tylu latach i zamiast się cieszyć że chcą kontynuować to marudzenie że glso nie ten, że skład inny, że skończyli się na kill em all itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@v8der: skończyli się na Sharp Edges i Friendly Fire z przyczyn niezależnych od nich tylko prawidziwy potrafi krytykować pseudo fani którym wszystko jedno zachwycają się wszystkim bo mają to w dupie nie narzekam na styl a na to że to już nie jest to samo bo wokalista jest inny a przeróbki AI robią za namiastkę
  • Odpowiedz