Wpis z mikrobloga

Trening Lower RDL 190kg x 4, 13 dni po kontuzji :) Po za tym, zaraz skóra i kości ze mnie tylko zostaną, na wadze 169kg lol.

Wszystko idzie w bardzo dobrym kierunku, nawet lekkiego bólu nie było, a jestem obecnie mocno przewrażliwiony na tym punkcie i właściwie w każdym ćwiczeniu skupiam się na tej nodze. Na spokojnie w ciągu 7-8 serii pobudowałem się do tego ciężaru, dalej już nie dokładałem bo nie ma po co.

Swoją drogą nie mogłem trafić na lepszy moment na kontuzje lol. Milion innych rzeczy mam na głowie, frustracje z różnych tam powodów, nie mam ochoty zupełnie myśleć o treningu poza treningiem, a to u mnie zdarza się tylko w momentach gdy naprawdę "gotuje się" w życiu.
Oczywiście to nie jest żadna wymówka żeby nie robić treningów czy teraz olewać rehab, swoje robić trzeba i tyle.
Cieszę się że po prostu nie muszę robić sobie wyrzutów że za mało myślę o treningu, czy że ucieka mi jakiś posiłek i jem za mało kalorii :) Miła odmiana.

Cały trening
RDL 190kg x 4
DB split squat (slow eccentric) 4x8
Standing hamstring curl 4x15
Cardio

#strongaf #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #sport #pokazforme
IntruderXXL - Trening Lower RDL 190kg x 4, 13 dni po kontuzji :) Po za tym, zaraz skó...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
jak szybko waga schodzi? I czy to dobrze

@Tfuj_wruk: Szyybkooo schodzi :) Deficyt ponad 2000kcal? coś koło tego pewnie. Bo kalorii się nie liczy, SZCZEGÓLNIE NA REDUKCJI, nie potrzebne to nikomu.
  • Odpowiedz
  • 0
co to jest to 13 dni po kontuzji? Takiego utrudnienia jeszcze nie widziałem. Zazwyczaj były łańcuchy.

@Marek_Kodrat: A widzisz za łatwo mi szło to trzeba było utrudnić...

"Śródmięśniowe uszkodzenie mięśnia dwugłowego uda, głowy długiej, obejmujące 1/3 przekroju mięśnia na tym poziomie"
  • Odpowiedz
@IntruderXXL: osobiście bardzo lubię te ciągi rumuńskie robić i dużo ciężaru w nich d-----ć, czuję że się dobrze u mnie przekładają na boje i zawsze na drugi dzień na tylnej taśmie mocne ,,zakwasy,, po nich mam, ale mają tę wadę że k------o męczą. Ty tak widzę lekko rehabilitacyjnie dziś, ale ja jak tak normalnie 4 serie do odciny robię to bardzo ciężka asysta z tego wychodzi i się odechciewa po
  • Odpowiedz
  • 1
@abuk123: Ja ich bardzo nie lubię hehe :P Nigdy nie lubiłem. Ale tak to świetne ćwiczenie i można dorzucić dużo cieżaru. Teraz mam rehab to szarżować nie zamierzam, bardziej skupienie na wolniejszej ekscentryce i pracy tą uszkodzoną nogą, żeby jej nie odciążać co jest naturalnym odruchem.
  • Odpowiedz
  • 2
ile kg byś wrzucił na takie ładne wiosło w opadzie 8-10 repów? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Bartekgkw: Nie wiem co to znaczy ładne :P Pendlay rows robiłem 220kg x 5 ? Chyba coś takiego, nie pamiętam musiałbym sprawdzić.
  • Odpowiedz