Aktywne Wpisy

Umeraczyk +79
źródło: temp_file346403677342696588
Pobierz
Jakimialemlogin +172
Będąc na urlopie we Władysławowie zauważyłem ciekawą rzecz xD otóż patrol straży miejskiej przyczepiał się, legitymował i robił zdjęcia dziewczynkom na stoiskach z tatuażami i warkoczykami, a przy wejściu na plażę 3 razy w ciągu jednego dnia spotkałem oszustow grających w 3 kubki i nikt ich nie legitymował ani nic xD #wladyslawowo #morze #morzebaltyckie #wakacje #urlop

projekt/budowa: 1911–1913
architekt: Max Berg
#wroclaw #wroclaw #architektura #architecture #modernizm #modernism #halastulecia #jahrhunderthalle
źródło: 9A24042C-7977-48BD-B722-7B38912908AB
Pobierz@PurpleHaze: tak, ale Niemcy nazwali Stulecia i część Polaków boi się inaczej nazywać :-)
@Little_Juice: nie się boi tylko nazywa rzeczy po imieniu, a nazwa "Hala Ludowa" powstała podczas rządów komunistów którzy chcieli jej nadać bardziej socjalistyczny charakter czego część Polaków się brzydzi
Do dziś ludzie często ja tak nazywają bo to wbiło się w pamięć. Jak przez kilkanaście/kilkadziesiąt lat w zasadzie od urodzenia słyszysz "ludowa" to ciężko się przestroić. Podobnie jak z pl. 1 mają czy PKWN
@produktdotestow: no to można było nazwać neutralnie, jak postąpiono z częścią nazw ulic.
Mickiewicza jak przed wojną się nazywało?