Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej, na allegro w wypłatach pojawiło mi się coś takiego:

Jeśli zaakcpetujesz Załącznik 7c regulaminu Allegro, Allegro zacznie udostępniać Allegro Finance Twoje dane osobowe w celu realizacji umowy o świadczenie usług płatnicznych. Więcej informacji o celach i zakresie przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz w Załączniku 7c oraz Polityce ochrony prywatności Allegro Finance. Zgoda na Załącznik 7c regulaminu Allegro jest wnioskiem o zawarcie Allegro Finance umowy o świadczenie usług płatniczych. Jej zawarcie jest dla Ciebie warunkiem koniecznym do kontynuowania sprzedaży na Allegro i Allegro Lokalnie w 2025 r."

Ktoś wie o co chodzi? W mailu w którym informują o zmianach na październik nie ma mowy o tym że aktywacja "Allegro Finance" będzie warunkiem koniecznym dla kontynuacji sprzedaży na koncie. Aktywny mam tylko domyślny PayU a przez ostatnie 16 miesięcy sprzedałam całe dziewięć przedmiotów i nie chcę "zawierać umowy" z nowym operatorem płatności.

#allegro #allegrolokalnie #platnosci #payu #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
samodzielny-mireczek-67: szybko szukając - być może chodzi o poniższy punkt regulaminu. Ale dziwne, że od nowego roku, bo ten punkt niby już jest.

5.7. Sprzedający zobowiązuje się do akceptowania zapłaty od Kupujących za Transakcję za pomocą wszystkich metod płatności dostępnych w Allegro, w tym z wykorzystaniem Kart podarunkowych Allegro. Obsługa realizacji płatności Kupującego, w zależności od wybranej przez niego metody płatności, odbywa się na zasadach określonych w Załączniku nr 7A, Załączniku
  • Odpowiedz