Wpis z mikrobloga

• 639
@umcumcumcbejbe: z życia typowego robola dla którego telewizor jest sukcesem życia. Miałem takiego w robocie, informacja o tym że kupuje telewizor 70 albo 80 cali była z taką powagą i pogardą w głosie wobec innych jego kolegów, jakby odbierał jakiegoś specjalnie personalizowanego rolls royce xD

Nie pochwalił sie, że na ten telewizor pożyczył kasę od pracodawcy (jakieś grosze, bo kupił jakąś mante czy inne najtańsze gowno) a potem brał zaliczki
  • Odpowiedz
@Zly_On @lord_xenu Kiedyś czytałem bloga pracownika socjalnego (nie pamiętam już nazwy ale na bank na wykopie znalazłem, z 7 lat temu to było).
Anonimowo opisywał niektóre historię i patologię z jakimi się spotykał. Nie raz on podkreślał, że pomimo biedy telewizor był zawsze i to nie byle jaki. Dzieci brudne, wody bieżącej nie ma, rachunki nieopłacone ale duża plasma na ścianie wisi
  • Odpowiedz
  • 21
@Zly_On
inne pokolenie i tyle. dla niego tv to duma.
młodsi mają "iphony" a nie telefony xd i tez k---a na kredo bo nie stać ich na telefon za 5k xd
  • Odpowiedz
@EsteradThyssen Telewizor powinien być dopasowany do rozmiarów pomieszczenia, gdzie się będzie znajdował. Jak masz duży, przestronny salon, to im więcej cali tym lepiej. Na pokój 5m kwadratowych 32 cale wystarczą, większy można sobie wstawić jak się chce podziwiać rozmazany obraz.
  • Odpowiedz