Wpis z mikrobloga

A ja wlasnie lubie, jak jedzie na motocyklu w miejscowosci nad morzem. Spokojna muzyka w tle. Relaksujaca ta reklama hehe, no ale i tak nigdy nie pilem kawy tej firmy
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Odpowiadam. BO w USA wpadli na genialny pomysł, aby reklamy nie sprzedawałby produktu, lecz marzenia przy pomocy produktu. No i teraz każdy to kopiuje. Marzysz aby być tym bogatym i uśmiechniętym, a nie tym styranym, którym już jesteś? Jak kupisz naszą kawę, to zmienisz swoje życie i będziesz tym uśmiechniętym i bogatym. A jak kupisz kawę z reklamy z biedakiem-Polakiem, to znaczy, że kupując tamta kawę niczego nie zmienisz,
  • Odpowiedz
Najlepsza jest reklama jakiejś wody mineralnej. Ładna pani w towarzystwie jakiegoś przystojniaka, w romantycznej atmosferze pije ją z kieliszków do szampana.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Reklama nie ma na celu to, że polecisz do sklepu i kupisz to co jest reklamowane. Reklama ma na celu to, że jak będziesz kiedyś w sklepie i nie będziesz dokładnie wiedział jaką markę danego produktu chcesz kupić to w głowie będziesz miał zagnieżdżony obrazek marki, której reklama ci się podobała i jest bardzo duża szansa, że właśnie tę markę wybierzesz, bo podświadomie będziesz z logo tej firmy, czy
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: a mi wpadła w pamięć ta reklama i skojarzyły mi się zakupy w lecie, po zdaniu matury, kiedy pojechałem 20km rowerem i wróciłem szczęśliwy. Jak sobie w tygodniu weźmiesz urlop i będzie świecić słońce, wyjdziesz na zakupy to poczujesz się jak Brad Pitt, kiedy akurat nie uczy się (przynajmniej z rana) scenariusza.
  • Odpowiedz
@krystal_Tri_tapik: zawsze mnie to intrygowało że się wykorzystuje znane twarze w reklamach. No bo co, kupię ekspres DeLonghi bo podoba mi się Brad Pitt? Ale to musi działać skoro firmy wydają na to miliony. No i pewnie nieraz się jakoś na takie coś łapałam. Ale wydaje się to idiotyczne.
  • Odpowiedz