A ja wlasnie lubie, jak jedzie na motocyklu w miejscowosci nad morzem. Spokojna muzyka w tle. Relaksujaca ta reklama hehe, no ale i tak nigdy nie pilem kawy tej firmy
@Mega_Smieszek @grek_zorba @krystal_Tri_tapik @rolnik_wykopowy Pamiętam jak była taka reklama piwa (marki już nie pamiętam) ale głównymi bohaterami byli Janusze, którzy co rusz muszą wymyślęc sposób by pójść z kumplami na p--o. Te reklamy się praktycznie nie przyjęły bo właśnie nikt nie chciał być typowym Januszem który ucieka przed starą by się napić piwa. Ale reklamy były spoko
@GrochenMochen: Chodzi o Królewskie. Fakt, reklamy naprawdę były spoko, ale siadła im sprzedaż, bo właśnie nikt nie chciał być utożsamiany z tymi pantoflami z reklam ( ͡°͜ʖ͡°) chyba były nawet jakieś artykuły na ten temat
@Mega_Smieszek: Odpowiadam. BO w USA wpadli na genialny pomysł, aby reklamy nie sprzedawałby produktu, lecz marzenia przy pomocy produktu. No i teraz każdy to kopiuje. Marzysz aby być tym bogatym i uśmiechniętym, a nie tym styranym, którym już jesteś? Jak kupisz naszą kawę, to zmienisz swoje życie i będziesz tym uśmiechniętym i bogatym. A jak kupisz kawę z reklamy z biedakiem-Polakiem, to znaczy, że kupując tamta kawę niczego nie zmienisz,
@krystal_Tri_tapik Ahh, to dlatego w reklamach odzieży ostatnio przodują grube i brzydkie kobiety oraz murzyni... W końcu każdy marzy o tym żeby być jak oni. I za to płaci. W sumie ma sens ( ͡º͜ʖ͡º)
Najlepsza jest reklama jakiejś wody mineralnej. Ładna pani w towarzystwie jakiegoś przystojniaka, w romantycznej atmosferze pije ją z kieliszków do szampana.
@Mega_Smieszek: Reklama nie ma na celu to, że polecisz do sklepu i kupisz to co jest reklamowane. Reklama ma na celu to, że jak będziesz kiedyś w sklepie i nie będziesz dokładnie wiedział jaką markę danego produktu chcesz kupić to w głowie będziesz miał zagnieżdżony obrazek marki, której reklama ci się podobała i jest bardzo duża szansa, że właśnie tę markę wybierzesz, bo podświadomie będziesz z logo tej firmy, czy
@Mega_Smieszek: a mi wpadła w pamięć ta reklama i skojarzyły mi się zakupy w lecie, po zdaniu matury, kiedy pojechałem 20km rowerem i wróciłem szczęśliwy. Jak sobie w tygodniu weźmiesz urlop i będzie świecić słońce, wyjdziesz na zakupy to poczujesz się jak Brad Pitt, kiedy akurat nie uczy się (przynajmniej z rana) scenariusza.
@krystal_Tri_tapik: zawsze mnie to intrygowało że się wykorzystuje znane twarze w reklamach. No bo co, kupię ekspres DeLonghi bo podoba mi się Brad Pitt? Ale to musi działać skoro firmy wydają na to miliony. No i pewnie nieraz się jakoś na takie coś łapałam. Ale wydaje się to idiotyczne.
Pamiętam jak była taka reklama piwa (marki już nie pamiętam) ale głównymi bohaterami byli Janusze, którzy co rusz muszą wymyślęc sposób by pójść z kumplami na p--o. Te reklamy się praktycznie nie przyjęły bo właśnie nikt nie chciał być typowym Januszem który ucieka przed starą by się napić piwa.
Ale reklamy były spoko
W końcu każdy marzy o tym żeby być jak oni. I za to płaci. W sumie ma sens ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zresztą modeli tradycyjnie chudych i pięknych nie brakuje. ¯\(ツ)/¯