Wpis z mikrobloga

Tak rozpoznaję, po znakach

@janekplaskacz: no to ponownie, pokaż mi przepis, który pozwala na jazdę po chodniku albo likwiduje chodniki w strefie zamieszkania. W Twoim przypadku jeżeli któryś ze znaków pozwala tam wjechać to ten o drodze wewnętrznej a nie strefie zamieszkania
  • Odpowiedz
@badziebadla Na przykład wygoda pacjenta. Przejażdżka na noszach karetkowych po kostce brukowej to nic przyjemnego, tym bardziej dla osoby zwijającej się z bólu.
  • Odpowiedz
ty chyba nie bierzesz pod uwagę że akurat może ktoś jechać akurat na wózku inwalidzkim (a mieszka tu w okolicy taka osoba) i przez takiego ciula ma mieć problemy z przejazdem?

@cat_in_hat: osoby takie jak ty dzwonią na policję jak karetka stanie na chodniku pod mieszkaniem chorego, prawda?
  • Odpowiedz
top 10 historii które absolutnie nigdy się nie wydarzyły (ale mogły)

@conamirko: To znaczy że pieszy ma iść po trawie? Dlaczego miałby to robić skoro ma chodnik? Ostatnio koleś mi podobnie stanął i mi potem mówił że mogłem przejść po trawie (wielkiej kałuży) albo ominąć go z drugiej strony ocierając się o mokre krzaki. Weź się ogarnij i wyloguj z wykopa lol. Przez ludzi takich jak ty nie mamy ładnych
  • Odpowiedz
Czyli np. tu piesi mają pierwszeństwo przed autami, które nie mogą wjechać?

@janekplaskacz: czyli mówisz, że zamiast podać mi konkretny przepis, którego znalezienie powinno trwać 30 sekund gdyby istniał wolisz pokazywać mi zdjęcia z osiedli i na tej podstawie dowodzić racji? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Strefa zamieszkania wprowadza zmiany nie tylko w sytuacjach związanych z samochodami ale też takich gdzie nie ma żadnych pojazdów dlatego znak
  • Odpowiedz
@cat_in_hat ale się zesrałeś, ja raz na rok też tak stanę na 10 minut jak mam np. wrzucić 4 koła do piwnicy, ale na szczęście nikt się nie d-----e, bo zamiast chodnika mam asfalt od samej ulicy, więc nic nie rozjeżdżam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@ZdeformowanyKreciRyj:

ale też takich gdzie nie ma żadnych pojazdów dlatego znak ma sens nawet w miejscach gdzie żaden samochód znaleźć się nie może.

Tak, a jaki? Bo jak dla mnie to przepis mówi o ustępowaniu pierwszeństwa pieszym, ograniczeniu prędkości do 20 itd. Kogo to ma dotyczyć, kosmitów?
  • Odpowiedz