Wpis z mikrobloga

#metal #blackmetal #paganmetal #polskamuzyka
#cultowe (1396/1000)

Jarun - Malowany Ogień z płyty pt. Sporysz (2017)

Coś mi się pozmieniało parę lat temu i uwielbiam dęciaki wplecione w metal. Im bardziej ekstrawaganckie jest to połączenie, tym lepiej ( ͡ ͜ʖ ͡)

------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe
cultofluna - #metal #blackmetal #paganmetal #polskamuzyka
#cultowe (1396/1000)

Jarun...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cult_of_luna: To ja kiedyś naoglądawszy się filmów o I wojnie światowej, w tym tego naiwnej opowieści Spielberga o koniu, który jeździł koleją, kupiłem blackowy album Australijczyków szkockiego pochodzenia, w swej treści inspirowany dziejami ich odległej ojczyzny. Nie jest to rzecz wybitna, ale jak najbardziej momenty są i można się poczuć co najmniej jak jakiś Robert I Bruce albo Mel Gibson w roli Williama Wallace'a. Na plus to, że czasem
Igtorn - @cultofluna: To ja kiedyś naoglądawszy się filmów o I wojnie światowej, w ty...
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: Werewolf Promotion wydało to ze trzy lata temu. Ja kupiłem w pełni sugerując się okładką, tak jak już wspominałem będąc pod wpływem kina wojennego:)
Encyclopaedia Metallum podaje, że to jedyne dzieło w dyskografii projektu, składającego się z dwóch członków, którzy przybrali klanowe przydomki dla potrzeb artystycznych. Ot ciekawostka!:)
Igtorn - @cultofluna: Werewolf Promotion wydało to ze trzy lata temu. Ja kupiłem w pe...

źródło: IMG_6404

Pobierz
  • Odpowiedz
@AbaddonLincoln: Wtedy wyszedł ich debiut Menschenmühle. Nie pamiętam kiedy dokładnie go posłuchałem, ale raczej pod koniec 2021 roku, czyli już po zapoznaniu się z wyżej wymienionym albumem. Kto lubi pierwszowojenne klimaty temu polecam z kolei Minenwerfer i jego album Alpenpässe, który załączam pod komentarzem i który muszę w końcu kupić!
Igtorn - @AbaddonLincoln: Wtedy wyszedł ich debiut Menschenmühle. Nie pamiętam kiedy ...
  • Odpowiedz
@pekas: Jak jeszcze korzystałem z Twittera, teraz znanego jako portal X (nie mylić z xportalem Bekiera) to widziałem to zdjęcie u duńskiego historyka Nicolaia Eberholsta. Polecam zerknąć, konto już nieaktywne, ale mnóstwo wpisów o I wojnie pozostało, a okraszają je nierzadko równie klimatyczne zdjęcia jak to!
  • Odpowiedz