Wpis z mikrobloga

Czy na tej obręczy mogę przejść na tubeless? Złapałem ma koniec sezonu kapcia i jest to jakiś powód do zmiany. Opona też ma jakieś rozcięcie, bo oponą też powietrze uciekało, czy tubeless by sobie z tym również poradził?(W kom zdjęcie opony)
#rower #gravel
xcinek1337 - Czy na tej obręczy mogę przejść na tubeless? Złapałem ma koniec sezonu k...

źródło: 1000001145

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy na tej obręczy mogę przejść na tubeless?

@xcinek1337: Oficjalnie nikt ci nie da gwarancji, w praktyce kilka osób tak robiło i żyje, poszukaj sobie na fejsowym forum Eskera.

zy tubeless by sobie z tym również poradził?(W kom zdjęcie opony)

@xcinek1337: Gdzie tam jest rozcięcie? Mleko dużo lepiej radzi sobie z punktowymi przebiciami niż ciętymi. Ale na 100% zjednymi i drugimi radzi sobie lepiej niż dętka.
  • Odpowiedz
@xcinek1337: Nie zaszkodzi spróbować, najgorsze co może się zdarzyć to katastrofalna strata opony podczas jazdy ;) Lepiej zacznij od tylnej jak będzie ok kilka dni to raczej będzie ok.
  • Odpowiedz
  • 0
@xcinek1337 jak okleisz obrecz taśmą i będziesz miał odpowiednie opony to będzie to działać. Sam tak jeździłem.
Ale jeśli raz na sezon łapiesz kapcia to zdecydowanie odradzam.
  • Odpowiedz
@xcinek1337: ja odradzam z jednego powodu, z małą i stosunkowo dużą dziurą poradzę sobie na dętce w trasie a na mleku jak już padnie to po ptokach. Oczywiście się nie ścigam, robię trasy po 80 km w koło komina i wole naprawić niż kogoś fatygować żeby po mnie jechał
  • Odpowiedz
@xcinek1337: ja zamleczylem opony nieprzewidziane do tego. Obręcze też nie były TR. A opona w sumie była nawet drutowana. Podstawa to dobra taśma - bierz gorilla tape. I nie zgodzę się z przedmówcami. Są zestawy do naprawy samych opon. Dętkę tak jak to robisz można wziąć ze sobą. A z dużym rozcięciem to sobie nic nie poradzi.
  • Odpowiedz