Wpis z mikrobloga

Cześć Wykopowicze!

W najnowszym filmie na moim kanale YouTube opowiadam, dlaczego nie zamierzam kupować PS5 Pro ani nowego Xboxa. Zastanawiam się, czy te nowe konsole są naprawdę warte swojej ceny, czy może to kolejny trik, by wyciągnąć od nas kasę. Poruszam też temat mikropłatności, remasterów, a także Nintendo, które wydaje się być jedyną firmą, która idzie w dobrą stronę.

Jeśli interesuje was temat rynku gier i tego, co się dzieje z nowymi konsolami, to koniecznie wpadajcie na film! Możecie puścić go w tle, jak macie ochotę – polecam! 🔥🎥

Zostawcie łapkę w górę i napiszcie w komentarzu, co o tym myślicie. 🎮💬

👉https://youtu.be/LHo42X-euD0
#ps5 #ps5pro #xboxseriesx #konsole #gry #gaming #playstation #xbox #nintendo #sony #nextgen #remastery #mikroplatnosci #ps4 #ps6 #grywideo #retrogaming #nintendoswitch #technologia #rozrywka #abonamenty #pcmasterrace #soulreaver #xboxone #youtube #psx #cyfrowki #polskiyoutube
POLSKILEK - Cześć Wykopowicze!

W najnowszym filmie na moim kanale YouTube opowiadam,...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dlaczego?

@POLSKILEK: skąd mam wiedzieć dlaczego? Może Nintendo ci płaci, może jesteś fanbojem ślepym na niedociągnięcia obiektu uwielbienia, może jeszcze z innej przyczyny. Chyba sam powinieneś wiedzieć lepiej dlaczego wyraziłeś tak sprzeczną z rzeczywistością opinię o N.
  • Odpowiedz
W najnowszym filmie na moim kanale YouTube opowiadam, dlaczego nie zamierzam kupować PS5 Pro ani nowego Xboxa.

@POLSKILEK: g---o mnie obchodzi zdanie jakiegoś randomowego nołnejma.
  • Odpowiedz
dlaczego nie zamierzam kupować PS5 Pro ani nowego Xboxa

@POLSKILEK: Eee jakiego nowego Xboxa? Słyszałem, że Microsoft nie robi mid gena (bo w sumie mają już wolniejszą i szybszą w tej generacji).
  • Odpowiedz
  • 2
czy może to kolejny trik, by wyciągnąć od nas kasę

@POLSKILEK olaboga, firmy sprzedają produkty, bo chcą naszych pieniędzy.

Prosiak to produkt premium, nie trzeba go kupować. I prawda, ile można wypuszczać remastery. Co chwilę jakiś port/remaster z WiiU/Wii/3DSa/Gamecube'a.
  • Odpowiedz
@Theos:

Prosiak to produkt premium, nie trzeba go kupować. I prawda, ile można wypuszczać remastery.

Różnica między Nintendo a Sony jest taka, że Nintendo wypuszcza nowe gry i remastery a Sony praktycznie tylko remastery. A do portów z Wii U bym się nie czepiał, bo gdyby nie one, to te gry by zwyczajnie przepadły w odmętach historii, bo oczekiwanie wstecznej od Switcha to idiotyzm. Tylko ich cena boli.
  • Odpowiedz
@Anthermil: celowo tak odpowiedziałem OP-owi, ja uważam politykę Nintendo portowo/remasterową za całkiem zgrabną. Z tym praktycznie Sony remastery to tak nie ma co hiperbolizować. Mają całkiem dobry "output" w ostatnim czasie. Ale też rzeczą różniącą PS5 od Switcha jest taka, że na Switchu to Nintendo ciągnie bibliotekę gier, a PS5 ma u siebie wszystkie pozostałe tytuły. Nintendo zdeeecydowanie bardziej odpowiada za "ofertę grową" na swojej konsoli.
  • Odpowiedz
@POLSKILEK:

no ten co ma wyjść bo na pewno jak sony pokazał ps5 pro to xbox też bedzie musiał coś pokazać

M$ nic nie planuje wypuszczać bo jeszcze większy podział w segmencie ich konsol nie jest im potrzebny + najlepiej się sprzedaje XSS, a nie X, więc jeszcze mocniejsza i droższa konsola jest zbędna. Jak już to wyskoczą czymś przenośnym w stylu Steam Decka.
  • Odpowiedz