Wpis z mikrobloga

Cześć!

W perspektywie kolejnych kilku tygodni planuję kilkudniowy wyjazd w ramach wolontariatu z pomocą na tereny dotknięte powodzią w województwie dolnośląskim. Organizacje koordynujące tego typu wsparcie zalecają jednak, aby przed przyjazdem zrealizować zestaw kilku szczepień.

W związku z powyższym będę bardzo wdzięczny za udzielenie mi odpowiedzi na poniższe pytania.

1. Czy możliwe jest, aby jednym szczepieniem zaszczepić się przeciwko tężcowi, durowi brzusznemu i WZW typu A?

2. Jeśli wszystkie te szczepienia nie mogą zostać wykonane w ramach jednej iniekcji, to czy mogą zostać wykonane podczas jednej wizyty, ew. jednego dnia?

3. Po ilu dniach od szczepienia na ww choroby osiąga się pełną ochronę?

4. Jaki jest orientacyjny koszt zaszczepienia się na ww choroby? To wydatek rzędu kilkudziesięciu, kilkuset złotych?

Przy okazji - może był ktoś z Was już na takim wyjeździe lub się wybiera i może doradzić jak się dobrze przygotować?

Z góry dzięki za info!

#powodz #powodz2024 #pomoc #wolontariat
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pwrtwr: Ponieważ aktualnie nie mam dostępu do punktu szczepień. Pomyślałem też, że może przy okazji uda mi się skontaktować z kimś kto już brał udział w wolontariacie.
  • Odpowiedz