Wpis z mikrobloga

Witam Mirki/Mirosławy.

Korzystając z czasu wolnego postanowiłem zadać pytanie odnośnie #rowerstacjonarny

Czy ktoś z was miał może styczność z takim oto sprzętem i aplikacją z Decathlonu? Warte to czegoś? Nie potrzebuje profesjonalnego sprzętu tylko czegoś co pozwoli mi ruszyć i robić jakieś treningi w te zimne jesienne i zimowe dni.

Link do rowerka: DOMYOS Rower stacjonarny Domyos EB 520 B samozasilający
1 499.00zł
https://www.decathlon.pl/p/_/R-p-353271?mc=8872851

#rower #silownia #decathlon #domyos #sport #kiciochpyta #fitness #gym #rowery
Krzysztof53647 - Witam Mirki/Mirosławy.

Korzystając z czasu wolnego postanowiłem zad...

źródło: temp_file3715360635719120388

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krzysztof53647: nie kupuj z rączkami w dół, bo trudniej się wiesza na nich ciuchy, Ale widzę, że komputerek fajnie wystaje, więc nawet wieszak z płaszczem może wejdzie.
Ogólnie, to rowerek jest chyba najgorszą maszyną treningową - dziwna pozycja, nudny, nieprzyjemny. To już lepiej trenażer - przynajmniej schowasz za szafę na te 2 lata i łatwiej sprzedasz na allegro.
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: trenażer to nie podnóżek. Trenażer uzywa Twojego roweru. Rowerki stacjonarne, te tanie, sa okropne - nienaturalne i nierówne obciążenie. Jesli juz to właśnie trenazer lub dobry rower spinningowy
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: w celach trenazera wystarczy Ci najprostszy Triban za sporo mniej niz 4k. Zreszta zalozylem, ze praktycznie kazdy jakis tam rower ma.
To kup sobie jakis tani spinning za 2k, bedzie o wiele lepszy ale tez i wygodniejszy(bo spinning ma co najmniej 4 płaszczyzny do ustawienia go pod siebie) niz to dziadostwo z pierwszej wiadomosci
  • Odpowiedz
  • 0
Kup sobię używkę elite suito, można dorwać za 1,5k czasem. Do tego najpodlejszy rower z lokalnego sklepu z używkami byle tylko był wygodny . Za całość wydasz może 1800zł. Na telefonie instalujesz MyWoosh (darmowy) albo zwift (płatny) i masz super sprzęt na którym możesz robić plany treningowe, ścigać się, jeździć i trenować do woli. Jak Ci się nie spodoba to sprzedasz na olx za te same pieniądze. Na rowerku treningowym prędzej czy
  • Odpowiedz
  • 0
@calkazcalki @Ex3_
Mam rower. Taki sam od 16 lat. Nie chce znosić roweru do mieszkania, bo mieszkam w bloku, a taki rowerek zawsze gdzie mogę odstawić i przewieźć do innego pokoju jak będą goście.
Plus chce żeby żona tez jeździła, a na moim to już nie bardzo.

Tribana 120 bym kupiłem na wiosnę żeby już jeździć po drogach.
Trenażer 2000zl, Triban 3200zl a ja tutaj mówię o stacjonarnym
Krzysztof53647 - @calkazcalki  @Ex3_ 
Mam rower. Taki sam od 16 lat. Nie chce znosić ...

źródło: temp_file6162283203285761179

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Krzysztof53647 jak chcesz to zrobić dobrze ale budżetowo to kup sobie in ride 100 w decathlonie i dwa czujniki kadencjii i prędkości i czujnik tętna np. Magene, czerwoną oponę i montujesz w to swój rower. Wyjdzie Ci to może 800zł w sumie za nówki (u----i możesz wyłapać za pół ceny) a będziesz miał dużo więcej możliwości niż taki rowerek. Serio te rowerki to jest g---o nic nie warte.
  • Odpowiedz