Aktywne Wpisy
smuteczek2000s +40
Siemano,
dobry nastrój, a to naprawdę trzeba cenić.
A mordy nie zamknę. A brzydka, owszem jestem. A gruba, owszem jestem. A głupia, owszem jestem. A chora psychicznie, owszem jestem. Ale... lubię siebie.
A teraz zjem makaroniki z boczkiem i serem twardym, tartym. Potem pójdę namoczyć się w oleju z awokado i pójdę spanko. A Wy dalej będziecie pluć jadem.
dobry nastrój, a to naprawdę trzeba cenić.
A mordy nie zamknę. A brzydka, owszem jestem. A gruba, owszem jestem. A głupia, owszem jestem. A chora psychicznie, owszem jestem. Ale... lubię siebie.
A teraz zjem makaroniki z boczkiem i serem twardym, tartym. Potem pójdę namoczyć się w oleju z awokado i pójdę spanko. A Wy dalej będziecie pluć jadem.
BONAMERA +1025
Cześć,
Mamy w sklepie promocje na black friday, ale wiemy, że niektórym Mireczkom to nie wystarczy, dlatego robimy #rozdajo
Jeśli za darmo, to dla Ciebie uczciwa cena, zostaw plusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do zgarnięcia dowolna piżama lub inny produkt z naszej oferty.
W sobotę poinformujemy do kogo szczęście
Mamy w sklepie promocje na black friday, ale wiemy, że niektórym Mireczkom to nie wystarczy, dlatego robimy #rozdajo
Jeśli za darmo, to dla Ciebie uczciwa cena, zostaw plusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do zgarnięcia dowolna piżama lub inny produkt z naszej oferty.
W sobotę poinformujemy do kogo szczęście
Mam pewną paczkę znajomych, robią różne rzeczy w życiu - większość to inżynierzy (w tym programiści). W tej paczce znajomych jest jeden taki gość, absolutny leser, gównostudia i brak stałej roboty od kilku lat. No i ten gość jakoś sobie znalazł dziewczynę lekarkę i są razem od ponad roku, już mieszkają razem itd. xD dziewczyna robi rezydenturę, więc ultrakokosów nie zarabia, ale wystarczająco by sobie razem żyli komfortowo (gość zawsze ma skądś pieniądze na różne gadżety a nie pracuje xD).
No i ja chłopakom pokazałem kiedyś, że typ nas absolutnie zdewastuje finansowo jeśli się z nią tylko ożeni. Pokazałem im, że lekarze zarabiają nawet po 300-350 zł za godzinę i że pieniądze w branży medycznej leżą na podłodze, i że laska nigdy nie straci roboty. Że my będziemy tyrać w kołchozach co najwyżej na Skodę Octavię, a na mieszkanie w wielkiej płycie to będą musieli czekać aż babcia im umrze. Oni będą wozić się BMW X3 lub Porsche, kupią mieszkanie, może drugie pod wynajem, i będą podróżować po świecie. Że gość wygrał w życie.
Zauważyłem jednak przez to postępującą demoralizację i spadek motywacji wśród moich znajomych. Jeden znajomy powiedział wprost, że w sumie to mógłby być utrzymankiem jakiejś bogatej laski i odświeżył sobie Tindera i że on p------i robienie na maszynach dla janusza. Umówił się na randkę z panią elektroradiolog, ale bardzo się zawiódł, że to nie lekarka - nawija nam o tym cały czas. Drugi znajomy zaczął shadowować ludzi z pobliskiego uniwerku medycznego i wbijać się na imprezy wydziału byleby wyrwać jakąś obiecującą przyszłą lekarkę50k. U pozostałych też jakoś tak motywacja siadła - nie wiedzieli, że lekarze aż tak ich cuckują finansowo. Pytają regularnie - i na c--j ja tak z---------m? Jaka lekarka zechce mnie, zakolaka z IT 170 cm? Itd. Ja sam zacząłem rozważać studia medyczne mimo dobrej pracy i wiem, że nie jestem w tym sam.
Jeszcze raz powiem - jeśli w Twoim gospodarstwie domowym nie ma przynajmniej jednego PWZ*, it's over. Zapomnij o spełnieniu marzeń materialnych AD 2024. Ultra duże pieniądze, praca na stałe, i ekspozycja na geriatryczne społeczeństwo przy limitowanej podaży to epic win.
*Nie tyczy się oskariatu deweloperskiego
#medycyna #lekarz #programista15k #pracbaza #zwiazki #przegryw #takaprawda #gownowpis #nieruchomosci
@Desire22: za 10 brutto żaden rodzinny nawet nie siedzi xD
@dr_Batman: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
nastepny czlowiek malej wiary w bigtechy....
zacytuje sam siebie:
Tylko widzisz kolego, lekarza to potega va szarak, ale obawiam sie ze ich wplywy moga byc niewystarczajace na skutek 2 spraw (o ktorych wspomnialem):
@Alfiarz: nie nikt się razem nie spiął na takie gadanie. Wiem że to wasza nowa teoria na tagu, ale my po prostu tyle zarabiamy