Wpis z mikrobloga

POMOCY!! #budzetobywatelski chyba #afera

Dlaczego w budżecie obywatelskim widzę propozycję remontu prywatnej posesji!?

Czy w przyszłym roku mogę złożyć wniosek o wyremontowanie mojej?
Jak to działa, bo też chcę 300 koła z publicznego budżetu na prywatny użytek.

https://czestochowa.budzet-obywatelski.eu/projekt/5062

Znak "własność prywatna" przed wjazdem na rzeczony teren znajduje się od nie mniej niż 20 lat.
Czy społecznie zasadne jest rewitalizowanie przestrzeni z której utrudniano mi korzystanie przez ostatnie 20lat?

#czestochowa
entropy_ - POMOCY!! #budzetobywatelski chyba #afera

Dlaczego w budżecie obywatelskim...

źródło: e54e5d7f2cb9b6784939c9f64a648823

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@entropy_: Pewnie właścicielem terenu jest miasto, ktoś to dzierżawił, postawił znak, dzierżawa wygasła, znak został a pojawił się też pomysł na "rewitalkę" terenu.

Co do wniosku o remont własnego podwórka, oczywiście możesz złożyć, nikt ci nie zabroni.
  • Odpowiedz
Zwróćcie jeszcze uwagę na "Kastrację i sterylizację psów i kotów". Są zadania ogólnomiejskie i dzielnicowe dla każdej dzielnicy. Są po dwa takie zadania: zwierzęta wolno-żyjące i te posiadające właścicieli. I co roku te zadania przechodzą do realizacji.
Ktoś na tym nieźle zarabia co roku i chyba powinno się tutaj kogoś wykastrować ale na pewno nie zwierzaka.
  • Odpowiedz
c---a zarabia bo zazwyczaj stawki są żałośnie niskie

@deptacz_gnoju:
Wyszukaj wszystkie zadania po nazwie "kastracja". Policzyłem na szybko więc może się gdzieś pomyliłem.

52000 + (20 * 7500) + (20 * 6500) + (3 * 5000) + 20000
  • Odpowiedz
@entropy_: Właściwie to zastanawiam się czy można jakoś sprawdzić realizację zadań. Szczególnie tych dotyczących kastracji zwierząt. Ktoś wie jak to można sprawdzić? Ile zwierząt zostało wykastrowanych, koszt na jednego zwierzaka, ile było wolno-żyjących a ile posiadało właścicieli.
  • Odpowiedz