Wpis z mikrobloga

Szczerze mówiąc, musicie mieć naprawdę wysokie IQ żeby zrozumieć Jacka Bartosiaka. Jego język jest naprawdę subtelny, a bez solidnej znajomości geopolityki, historii oraz ekonomii większość odniesień was po prostu ominie. Jest np. projekt Armii Nowego Wzoru będący odpowiedzią na głęboko zakorzeniony paździeż w polskiej armii. Jego wizja polityki zagranicznej czerpie bowiem mocno z Mackinderowej doktryny „międzymorza” obecnej chociażby w mapach mentalnych I Rzeczypospolitej. Ludzie którzy są oczytani rozumieją takie rzeczy, bo mają intelektualne możliwości by naprawdę docenić głębie takich rozważań, by zdać sobie sprawę, że nie są one po prostu buzzwordami i farmazonami, ale mówią coś ważnego o życiu i świecie. W związku z tym ludzie którzy krytykują Jacka Bartosiaka są po prostu idiotami i jasna sprawa, że nie zrozumieją np. głębi gdy JB mówi o konieczności posiadania obrony cywilnej czy kompleksu rozpoznawczo-uderzeniwego, co jest enigmatycznym odniesieniem do modernizacji państwa polskiego na wzór izraelski. Bawi mnie sama myśl o tych wszystkich zdezorientowanych prostaczkach drapiących się po głowie podczas gdy geniusz Jacka Bartosiaka roztacza się na streamach. Co za głupki. Nawet mi was nie żal.

I tak mam tatuaż z Jackiem Bartosiakiem. I nie, nie możecie go zobaczyć, jest tylko dla pań, nawet one muszą mi najpierw pokazać że są gdzieś w przedziale mojego własnego IQ, najlepiej ciut niżej. Nic osobistego dzieciaki.

#bartosiak #heheszki #strategyfuture #copypasta #pasta
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach