Aktywne Wpisy
Sophos +453
Typ r------ł na A1 całą rodzinę – matka, ojciec, dziecko spalili się żywcem – a teraz słyszymy o jakichś „mediacjach”?!! To nie jest k---a sprawa o kradzież roweru czy podział spadku, tylko o trzy trupy.
Jakie mediacje?! Z kim?! Z trupami?! Życia, które im odebrał, nie posadzi przy stole. To nie kłótnia o granicę działki, tylko morderstwo na drodze. Tak morderstwo. Facet — co wiemy z komputera jego bmw — przez 4
Jakie mediacje?! Z kim?! Z trupami?! Życia, które im odebrał, nie posadzi przy stole. To nie kłótnia o granicę działki, tylko morderstwo na drodze. Tak morderstwo. Facet — co wiemy z komputera jego bmw — przez 4

reseted +136

Stawiasz "barebone" HAOS, albo przez proxmoxa. Samodzielny OS jest według mnie bardziej stabilny, bo tak może Ci się wykrzaczyć i proxmox i
Ja się nie znam, ale :)
1. Jak przeglądam luźno jakieś wpisy o Rpi to czasem wspominają, że nie zawsze jest stabilne.
2. Czasem jest mowa o kontenerach czy jak tam się to nazywa które są zależne od sprzętu i na ARM (Rpi) nie pracują.
Ja się powoli przymierzam - mam kupione dwa starsze sprzęty kupione okazjonalnie, jak na razie drugi (To Asus) jest w stanie działającym (odpaliłem HA
Kup jakiegoś terminala, wsadź jakiś mały tani SSD sata, i będzie na lata.
Zero problemów, dużo integracji, Zigbee, Modbus, Homekit, MQTT, OpenTherm do sterowania piecem itd. Nie doświadczyłem żadnych problemów z awaryjnością, czy też problemów z kartą SD.
Co do Pi 3b to faktycznie był trochę awaryjny, miałem go wcześniej do HA, ale przerzuciłem się na 4 i od tamtej pory cisza.
Teraz tego 3b katuje jako sterownik PLC
Wszystko spiąłem po vpn i hula aż miło