Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dobry wieczór!
Mireczki, bardzo dużo jeżdżę po naszym kraju.
Niestety nie znam się na budowlance, a ta rzecz utkwiła mi w myślach.
Jak wyglądały/wyglądają domy, które zostały wybudowane we wczesnych latach 90, końcówce 90-tych oraz wczesnych 00?
Pytam jak pierwotnie wyglądają/wyglądały.
Chciałbym je porównać do ówczesnych Niemiec (RFN).
Dziękuję za pomoc wszystkich dobrym ludziom!

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: W mojej okolicy i wg mojej pamięci początek lat 90 to w domy (lub w miastach segmenty) w kształcie kanciastego klocka na 2 piętra bez poddasza użtkowego, z balkonami na każdej kondygnacji, balkony niemal dookoła budynku i z dość płaskim dachem - tak jak pisze przedmówca @zdrajczyciel to nastąpiła ewolucja klocka gierkowskiego z lat 70. Domy te miały bardzo wysoki poziom parteru i często garaż w bryle. Zaczęto
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @danieldan Pozdrowienia, może kiedyś coś prześlę, nawet na PV z domu PRL, dosyć nietypowa bryła. Minimalizm. Jestem zainteresowany rodzinną Polską centralną. Dosyć też lubię przejeżdżać przez Wielkopolskę oraz Kujawsko-Pomorskie. Tak przy okazji, dlaczego niewątpliwie mało osób na Wykopu pochodzi z Polski centralnej? Zawsze czułem się w tym aspekcie ogólnie wyobcowany. Ludzie na jakichś Śląskach, Szczecinach czy Małopolskach żyją od pokoleń, a ja potomek rolników prosto z
  • Odpowiedz