Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej Mirki.
Mam 100 tysiecy długu i +- 2 lata na spłatę - nie chce wchodzić w szczególy.
Potrzebuje porady w jakim kraju najlepiej na to zarobić? Niemcy i praca na produkcji? Holandia i zbieranie warzyw/owoców?
Szukam miejsca, gdzie bedzie szansa spoko zarobic i odkładac na dług. Doświadczenie mam w handlu, umiem angielski i tyle. Więc jak Niemcy to język słabo - miałem w szkole, ale zapomnialem, słowek oczywiscie się naucze ale biegle nie porozmawiam.
#praca #emigracja #dlugi #niemcy #holandia #kredyt #robota

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: wydaje mi się, że z angielskim łatwiej Ci będzie w Holandii niż w Niemczech. Taka praca na start w NL to 2000-2500 euro miesięcznie, opłaty za mieszkanie czy pokój z agencji to około 400-500 euro miesięcznie, jedzenie zależy od tego, czy gotujesz sam, ale tak przynajmniej 300 euro miesięcznie bym dała. Do tego ubezpieczenie i inne wydatki, dajmy że koszty życia to tak 900-1000 euro miesięcznie. Czyli przy oszczędnym
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk nie zakładaj mu takich zarobków bo może się zdziwić jak przyjedzie przez agencję i tylko na zakwaterowanie będzie zarabiać. Trafić dobrze na firmę gdzie jest zawsze praca bez fachu trudno.
  • Odpowiedz
@obeznany: aktualnie pracuję w trzeciej już pracy w NL, pierwszej nie przez agencję i do tej pory te oferty za przynajmniej 13 euro za godzinę zawsze się znajdywały. Obecne oferty są między tymi 13 a 16 euro brutto za godzinę w zależności od typu pracy. To jest jakieś 460-600 euro tygodniowo przy pełnym etacie, w najgorszym wypadku wyjdzie 1800 zamiast 2000 euro. Jak się weźmie pracę zmianową, to raczej jest
  • Odpowiedz