Wpis z mikrobloga

Napisałabym co sądzę o poziomie tego portalu, o was i o waszych dyskusjach. O tym waszym jadzie, o tym że na tym etapie to już wstyd przez znajomymi przyznać że się tu siedzi. O tym że to jest jak syndrom sztokholmski, że wiem że nie powinnam, ilekroć tu wchodzę to tylko się wkurzam, ale nie wiem gdzie indziej znaleźć dla siebie miejsce. O tym że szlag mnie trafia ilekroć w gorących widzę wpisy typu "lol zrb sb kakało". O tym że "najnowsze" w mikroblogu wygląda dosłownie jak psychiatryk. Z tych wypowiedzi wylewają się choroby psychiczne i silne zaburzenia. O tym że o ile szkoda mi było przegrywów i inceli i byłam mocnego zdania że społeczeństwo szuka sobie kozłów ofiarnych, że przegrywy nie są powodem, a konsekwencją zmian w społeczeństwie, ale waszą nienawiścią, agresją i robieniem z siebie ofiar skutecznie mnie przekonaliście że społeczeństwo ma rację. To z wami jest coś nie tak, a jeśli to tylko część grupki nadaje wam taką etykietę, to serdecznie polecam wypieprzyć na zbity pysk tych którzy stawiają was w złym świetle, bo będzie tylko gorzej. O tym że trzy czwarte wykopu muszę mieć na czarnej liście, bo ludzi utożsamiających się z oglądaniem patologii czy dawaniem sobie po mordzie kompletnie nie jestem w stanie zrozumieć. O tym że ciekawych dyskusji, bez silnej polaryzacji, wyzywania ludzi, takich z ciekawostkami, gdzie każdy czuje się zachęcony do wyrażenia własnego zdania, to już dawno tu nie było.

Ale wiem że mało kto mnie poprze, bo ci którzy by to zrobili, po prostu stąd odeszli. Zamknęli zakładkę z tym ściekiem i już nigdy jej nie otworzyli.
A teraz słucham, czekam na osobisty pojazd po mojej osobie, po przecież ośmieliłam się napisać coś o czym wiedzą wszyscy.

#zalesie #wykop #gorzkiezale
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 25
@ruskizydek: Możliwe. Może też trochę dlatego, że pamiętam stary wykop i cały czas wchodząc tutaj liczę że zobaczę coś ciekawego, fajnego, interesującego. Nauczyłam się i nie mogę przestać. Ale tak, racja, wieje hipokryzją z mojej strony.
  • Odpowiedz
@betty1234:
Z tego posta bije taka wyższość, że chce mi się rzygać. Musiała to pisać osoba o aroganckim przekonaniu, że jest specjalna, bo zna te "lepsze czasy" i była częścią "klubu" ludzie inteligentnych. Ergo uważa się za lepszą. Jednocześnie w ogóle pisze ten cały wywód, mimo że wszystko, łącznie z zawartym w nim rozwiązaniem, wskazuje po to by po nie sięgną, zamiast płodzić takie wynurzenia. Osoba realnie znająca Wykop, historię
  • Odpowiedz
  • 0
@betty1234 jaki portal społecznościowy jest w takim razie wedlug Ciebie lepszy, wygodniejszy w użytkowaniu, bardziej funkcjonalny, na którym nie ma "jadu" i są merytoryczne dyskusje pomiędzy inteligentnymi użytkownikami?
  • Odpowiedz
@betty1234: zaraz, to wy kiedykolwiek przyznawaliście się przed znajomymi, że macie tu konto? kiedy to był powód do dumy? w 2008? w 2010? bo na pewno nie w 2012 kiedy to dzięki geniuszowi moderatorki odkryłem to zacne miejsce.

poza tym oczywiście przesadzasz, na innych portalach jest podobnie
  • Odpowiedz
@betty1234: ja mam tak samo, wystarczy mi chwila przegladania zeby zaspokoic guilty pleasure czytajac takie glupoty ze glowa peka
a wykop to taka banka w ktorej siedzac siaknie sie toksycznosc ale nadal wchodze z przyzwyczajenia
  • Odpowiedz
@betty1234: Bez blokowania tagów i osób to jest faktycznie szambo, tylko jak poblokujesz to prawie nic nie ma, tylko ja bym przyhamował z idealizowaniem starego wykopu, gdzie każdy wysryw korwina to była główna z płomieniem, a jak bawiłem się w dodawanie znalezisk popularnonaukowych to na główną dostawał się średnio 1/20
  • Odpowiedz
  • 1
@GARN i tutaj wykop pokazuje bardzo dużą przewagę nad innymi portalami - czarne listy, zarówno czarnolistowanie użytkowników jak i tagów, dzieki czemu w kilka chwil, np. importującjednym kliknięciem możemy usunąć 90% śmieci typu danielmagical, boxdel, famemma, patostreamy itp.

Syf nadal jest dodawany na wykop, ale kompletnie go nie widzimy i działa to bardzo dobrze.

Nie da się tego zrobić na twitterze czy Facebooku.
  • Odpowiedz
@betty1234: sprobuj hejto jako alternatywy. Nie jest to portal idealny, ale ja uzywam obydwu, w ramach rownowagi. Spolecznosc jest dosc mala, ale dzieki temu mysle, ze bardziej tresciwa i duuuzo mniej toksyczna. Na pewno nie obawiam sie tam niczego pisac, tak jak tutaj, w obawie przed byciem zgnohonym za byle p------e
  • Odpowiedz