Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TenXen47: dziennikarz pytał skąd rząd ma wziąć pieniądze czy poseł koalicji? w takich przypadkach zwykle korzystali z rezerwy, u premiera, albo można się zadłużyć, albo przekierować z innych źródeł. Ciężko żeby urzędnik z kancelarii prezydenta decydował za premiera, ale rozwiązania są tylko kwestia woli.
Przy czym mam nadzieję że jak na starego liberała Tusk ograniczy pomoc do absolutnego minimum i doradzi na boku żeby tych ludzi przesiedlić zamiast im odbudowywać
  • Odpowiedz
@TenXen47: rząd powinien stworzyć spółkę POLSKA POWÓDŹ, dofinansować ją, obsadzić ludźmi, wypłacić nagrody i to ona powinna zaplanować strategię walki ze skutkami powodzi - o to mniej więcej chodziło pisowcowi w tvn
  • Odpowiedz
@TenXen47: Wg myśli pisowskiej, rząd powinien powołać jakiś fundusz i stamtąd brać pieniądze. A fundusz pieniądze bierze z długu, który zobowiąże się spłacić państwo. Z tym że zobowiąże się okrężną drogą i w na pierwszy rzut oka nie będzie tego widać w budżecie. Więc to tak jakby długu nie było, bo czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.

A przy okazji można jeszcze zarząd tego funduszu obsadzić rodzinami i
  • Odpowiedz
@TenXen47: patrzysz na te wykresy i już wiesz skąd PiS wziął pieniądze na 500+ i festyny dla wsiurów. Takich zaniedbań w skali kraju odziedziczyliśmy pewnie jeszcze kilkadziesiąt.

@dqdq1: a teraz mi wyjaśnij, skąd KO wzięło pieniążki na 800+, skoro tak ochoczo głosowali za rękę z pisem, a rządzą już od prawie roku. Czyżby jednak obecni też zaniedbywali? A jak najbardziej mieli szansę u--------ć, bo 228 pisu to nawet
winsxspl - > @TenXen47: patrzysz na te wykresy i już wiesz skąd PiS wziął pieniądze n...

źródło: fd1fcca17b73f0c9f0d156f663a946e0,780,0,0,0

Pobierz
  • Odpowiedz
@dqdq1: a ty myslisz, ze wały buduje sie w nieskonczojosc? A moze teraz nie ma 800+? A obecne ceny prądu nie zabijają polskiego eksportu? Skad jestes, bom ciekaw skąd się biorą takie debile
  • Odpowiedz
@fullversion: tak, modernizacja infrastruktury przeciwpowodziowej wymaga ciągłych nakładów. Zaniedbania pis w tym zakresie widać w zalanych miejscowościach. Tak, PiS otworzył puszkę Pandory z rozdawnictwem czym zepsuł dyskusję polityczną na dekady.

Jeśli chcesz mnie sprowokować do obrzucania się błotem to źle trafiłeś, nie jestem zainteresowany.
  • Odpowiedz
@dqdq1 albo nie znajomość rzeczy. Można posadzić trawę na wale a można jakieś techniczne systemy zamontować i pewnie różnica jest x1000 w cenie. Trzeba by popatrzeć jakie zakresy robót były robione w postępowaniach a tego już z wykresu się nie odczyta. Może za platformy modernizacja dominowała a potem budowa nowych i stąd koszt tak różny. Nie wiem, ale zakładam że skoro opozycja w latach 15-23 nie podnosiła że jakieś przekręty są
  • Odpowiedz
@dqdq1 podobnie wygląda wykres dla budowy i modernizacji dróg. Za to zrobili kanał dla kajaków i obiecanki wielkich rzeczy. A. I elektrownia w Ostrołęce.
  • Odpowiedz
@stan-tookie-1 jakby coś wybudowali to by się tym chwalili, a nie unikali tematu jak ognia.

Nawet dzisiaj latał po wykopie filmik z jakiejś dyskusji na ten temat i linia obrony zorganizowanej grupy przestępczej opierała się na zdaniu "a to w Polsce pojawiły się jakieś nowe rzeki że było trzeba budować?".
  • Odpowiedz
@secs: głupio tak komentować, kiedy gość już wstawił wykres, który obala twoje p---------e ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz