Aktywne Wpisy
wykoPAKA +194
Cześć Wykopakowicze! (。◕‿‿◕。)
Właśnie w tej chwili, już po raz 7, wystartowała kolejna edycja wykoPAKI.
Czym jest wykoPAKA?
Kojarzycie zabawy typu Secret Santa w szkole lub w pracy? Właśnie tym jest wykoPAKA, tylko w większej skali. Co roku setki osób przygotowują z ogromnym zaangażowaniem paczki, które wyruszają do odbiorców w najodleglejszych częściach naszego kraju, by sprawić im świąteczną radość. Przez 7
Właśnie w tej chwili, już po raz 7, wystartowała kolejna edycja wykoPAKI.
Czym jest wykoPAKA?
Kojarzycie zabawy typu Secret Santa w szkole lub w pracy? Właśnie tym jest wykoPAKA, tylko w większej skali. Co roku setki osób przygotowują z ogromnym zaangażowaniem paczki, które wyruszają do odbiorców w najodleglejszych częściach naszego kraju, by sprawić im świąteczną radość. Przez 7
Macielskojewski +221
Myślałem ostatnio nad głosowaniem w #wyzwanieplastyczne w sytuacji gdyby kiedyś w przyszłości znowu było więcej niż 10 prac. Żeby nie rezygnować wtedy z ankiety, można do finałowego głosowania awansować 10 najbardziej plusowanych postów/ eliminować te z najmniejszą liczbą plusów. Co myślicie?
Pomysł nie jest do końca sprawiedliwy, ale bardziej nastawiony jest na odsiew najsłabszych prac, żeby te które trafią do ostatecznej ankiety mogły już rywalizować w bardziej wyrównanej walce. Póki mówimy o 2-3 pracach, które miałyby odpaść,
Wątpię też, że ktoś by robił 1 minutowy bazgroł, a potem męczył się z wyrafinowanym opisem, żeby trafić do finału. No ale może nie doceniam wykopowych trolli :P
1. Głosowania są najczęściej w weekend, a ja w weekend na wykop raczej nie wchodzę.
2. Głosowanie komentarzem wymaga dużo więcej pracy, więc będzie dużo mniej głosów - z drugiej strony efekt "widzę plusa, daję plusa" będzie mniejszy.
3. Jedna uwaga odnośnie prezentacji prac na obrazku zbiorczym - powinno być, że dłuższy bok każdej pracy będzie taki sam. Bo robiąc niektóre większe od innych, możemy faworyzować niektóre z
https://wykop.pl/tag/zmarnowanypapier/strona/LKXEqgaTm97zJcp
gdzie również moja znacznie ciekawsza praca zarobiła mniej:
Faktycznie optymalne byłoby namówienie @wykop na zwiększenie liczby pozycji w ankiecie do 20, ale czy się to komuś
Wiadomo, że coś pod publikę może sobie poradzić lepiej niż zwyczajnie dobra praca, ale tak to jest ze społecznością, gdzie nie wszyscy są pasjonatami sztuki. Mimo wszystkich tych wad, ja się czuję tu dobrze. W przeciwieństwie do innych sociali, mam wrażenie, że tu są prawdziwi ludzie i czasem jakiś