Wpis z mikrobloga

Hej,
Mam problem z czujnikiem tętna Polar H9. Pas pokazuje bardzo duże wahania, szczególnie podczas podjazdów — tętno spada nawet do 50-90 bpm. Czasem sytuacja wraca do normy, ale wydaje mi się, że wyniki są zaniżone (porównuję z zegarkiem Garmin i różnica wynosi około 20 bpm). Próbowałem aktualizacji, przełączania z ANT+ na BT, wymiany baterii — bez efektu. Sprawdzam to na Garmin Instinct i Garmin Edge Explore 2.
Czy problem może leżeć w samym pasku? Wydaje mi się, że przy jego awarii w ogóle nie byłoby odczytów, ale nie jestem pewien. Czy ktoś miał podobny problem i wie, czy warto spróbować z nowym paskiem, czy lepiej od razu kupić nowy czujnik? Z góry dzięki za pomoc! :)

#polar #bieganie #rower
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zalecamy wykonanie resetu nadajnika poprzez wpięcie go na około 2 minuty w ubrane elektrody bez baterii. Po resecie należy włożyć baterię i wykonać parowanie z poziomu aplikacji oraz trening testowy.

Proszę o sprawdzenie czy po wyjęciu baterii nadajnik jest suchy w środku i nie widać zacieków, nalotu czy korozji.

Niestabilny odczyt Hr z reguły spowodowany może być zużytymi elektrodami

Takie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@aukolb: @Ravbarkomando Dzięki Panowie za uratowanie mojego portfela, skoro jest szansa, że to tylko kwestia paska. W sumie zgadzałoby się, bo pasek ma 2,5 roku i widać po nim już zużycie.
@pangolin Dzięki za to info. :) Zrobiłem reset, ale nie zmieniło to w sumie nic, tak więc będę rozglądał się za nowym paskiem.
  • Odpowiedz