Aktywne Wpisy

Melkovva_ +1
Lecimy z tym #glupiewykopowezabawy
Początek roku, druga połowa miesiąca, na szczęście już mam wodnika w znaku a w dzień urodzenia mam i imieniny i dzień babci xD więc wesoło xDDD
Początek roku, druga połowa miesiąca, na szczęście już mam wodnika w znaku a w dzień urodzenia mam i imieniny i dzień babci xD więc wesoło xDDD
źródło: 38444
Pobierz
wscieklizna_irl +24
Ktoś mi kubek w robocie z-----ł xDd kawy nie będzie
Co do kierwy
Co do kierwy

Mieszkanie też często kupuje się razem, a nie idzie do kogoś na gotowe
- mam 4k
- mam 4k i uczę się programowania
- mam 4k i za rok chcę iść na studia
- mam 4k i za rok chcę robić MBA
Kalkulując na 18 lat do przodu, kobieta może stwierdzić, że teraz jest niezły deal, bo za rok konkurencja
Komentarz usunięty przez moderatora
Najważniejsze jest przetrwanie gatunku, reprodukcja, przekazanie genów dalej i pchnięcie cywilizacji do przodu, żeby kolonizować inne planety, ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Nowystaryziel: Gatunek to tylko pojęcie w słowniku opisujące grupę zbędnie zaistniałych organizmów. Coś takiego nie ma nic wspólnego ze zdolnością odczuwania odpowiedzialną za doświadczanie straty. Taka zdolność dotyczy jedynie indywidualnych organizmów stanowiących czujące istoty żywe, które mogą odczuwać ubytki czegoś w trakcie wymuszonej egzystencji. Do zniknięcia grupy organizmów dochodzi po nieuchronnym zakończeniu ich wszystkich indywidualnych
### Wolna wola
Kwestia istnienia wolnej woli jest przedmiotem długotrwałej debaty filozoficznej i naukowej. Istnieją różne stanowiska:
- Deterministyczne: Wszystkie zdarzenia, w tym ludzkie działania, są zdeterminowane przez wcześniejsze przyczyny i prawa natury, co oznacza, że wolna wola nie istnieje².
- Libertariańskie: Wolna
Jednakże, warto zaznaczyć, że teoria ta jest kontrowersyjna i nie została szeroko zaakceptowana w środowisku naukowym. Wielu naukowców uważa,