Wpis z mikrobloga

Mirki potrzebna pomoc. Projektuje kuchnię w mieszkaniu i ze względu na swój nietypowy kształt w szafkach dolnych mam tylko jedne szafki z półkami. To będzie przeznaczone na garnki. Zastanawiam się czy nie zrezygnować z jednej szuflady na rzecz półek. Czy suche jedzenie (mąka, cukier) to gdzie najlepiej sobie to chować #mieszkaniedeweloperskie #kuchnia #remontujzwykopem
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Doxori: ja mam szufladę z mąkami i sobie chwalę, zwłaszcza przy pojemnikach, od góry widać lepiej, łatwiej chwycić. ciężar wytrzymuje bez problemu, mimo że moja kuchnia była robiona przez majstra obiboka, więc i jej jakość pozostawia wiele do życzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
względu na swój nietypowy kształt w szafkach dolnych mam tylko jedne szafki z półkami


@Doxori: pomyśl jeszcze o szufladach w cokołach, nie jest to jakiś duży zysk do przechowywania, ale zawsze schowasz tam jakieś pierdoły.
  • Odpowiedz
@Doxori: z doświadczeń z poprzednią kuchnią nie mam teraz ani jednej szafki dolnej z półkami. Jedynie w narożnej mam wysuwaną taką karuzelę PEKA, która pozwala wysunąć półkę z szafki i dotrzeć do szpargałów.

Półki na dole to jedna wielka zbieranina rzeczy o których zapominasz, zwłaszcza gdy trafią na sam koniec. Jedynym sensownym rozwiązaniem są szuflady albo prowadnice cargo. Spokojnie, wytrzymają. Czasami producenci mebli dają za mało elementów mocujących prowadnice szuflad,
  • Odpowiedz