Aktywne Wpisy
GrubyJoshi +3
Siemka,
Nie wiem czy to normalna sytuacja przy zakupie mieszkania ale serio siΔ dzisiaj zdziwiΕem.
ByΕem siΔ spotkaΔ z wΕaΕcicielem w mieszkaniu w celu sprawdzenia i ewentualnego dogadania umowy jakby mi siΔ spodobaΕo, wspomnΔ jedynie, ΕΌe goΕΔ przez telefon wydawaΕ siΔ na mruka i cwaniaka i w sumie siΔ nie zawiodΕem co do obaw ale mniejsza z tym.
Po obejrzeniu postanowiΕem, ΕΌe zaproponuje umowΔ przedwstΔpnΔ wiadomo ja siΔ obliguje do podjΔcia decyzji kredytowej i w
Nie wiem czy to normalna sytuacja przy zakupie mieszkania ale serio siΔ dzisiaj zdziwiΕem.
ByΕem siΔ spotkaΔ z wΕaΕcicielem w mieszkaniu w celu sprawdzenia i ewentualnego dogadania umowy jakby mi siΔ spodobaΕo, wspomnΔ jedynie, ΕΌe goΕΔ przez telefon wydawaΕ siΔ na mruka i cwaniaka i w sumie siΔ nie zawiodΕem co do obaw ale mniejsza z tym.
Po obejrzeniu postanowiΕem, ΕΌe zaproponuje umowΔ przedwstΔpnΔ wiadomo ja siΔ obliguje do podjΔcia decyzji kredytowej i w
saintie +12
sama siebie bym wyruβ¦β¦..
22 wrzeΕnia 2024 roku o godz. 13:00 (11:00UTC) czasu lokalnego z Celestynowa dziΔki zbiΓ³rce na klik zaΕoΕΌonej przez klub SP5POT i wielu darczyΕcom wystartuje duΕΌy balon stratosferyczny 2000g.
Transmiter pod balonem bΔdzie nadawaΕ cyfrowe zdjΔcia wykonane w stratosferze (live) w mod. COFDMTV.
Do odbioru wystarczy kaΕΌde radio z zakresem 70cm.
Do dekodowania przeznaczona jest aplikacja Assempix. Wystarczy przyΕoΕΌyΔ mikrofon smartfona do gΕoΕnika radia.
Klik
Klik
JeΕli dekodowanie nie nastΔpuje - to istnieje moΕΌliwoΕΔ, ΕΌe np. gΕoΕniki laptopa nie przenoszΔ wszystkich czΔstotliwoΕci.
MoΕΌna teΕΌ odebraΔ sygnaΕ wykorzystujΔ c websdr-y. Na przykΕad ten klik
BΔdzie on uruchomiony na kilka dni przed datΔ startu.
Zalecam wtedy rΓ³wnieΕΌ korzystanie ze sΕuchawek
Za odebrane zdjΔcia przewidziany jest wyjΔ tkowy DYPLOM.
ZdjΔcia naleΕΌy przesΕaΔ na email: sp.five.lot@gmail.com
BΔdziemy nadawaΔ na czΔstotliwoΕciach:
COFDMTV - 437.200 MHz
APRS - 432.500 MHz
HORUSV2 - 437.600 MHz
Open Glider Network - 868 MHz
DziΔki OGN bΔdziemy widoczni na Flightradar
Dla chΔtnych - zaawansowanych, dodatkowo, eksperymentalnie, jeΕli czas pozwoli zostanie uruchomiony nadajnik zdjΔΔ w formacie PCSI (Packet Compressed Sensing Imaging) na czΔstotliwoΕci 144.500 MHz
ZaletΔ tej technologii jest to, ΕΌe utrata pakietΓ³w nie ma wiΔkszego znaczenia. Utrata pakietΓ³w po prostu obniΕΌa ogΓ³lnΔ jakoΕΔ obrazu. PCSI
Oprogramowanie to zwykΕy soundmodem AFSK 1200, za pomocΔ ktΓ³rego moΕΌna dekodwaΔ APRS
Soundmodem
podΕΔ czony do natywnego oprogramowania PCSI
Klik
Zapraszamy na Piknik FB
i do odbioru zdjΔΔ
SP5POT
SP5LOT
SQ5RB"
#krotkofalarstwo #nasluch #elektronika #rtlsdr #sdr