Aktywne Wpisy
musialmi +8
Pytam, bo nie wiem, czy nie robię głupio. Pomocy.
Właśnie przed chwilą był u mnie w domu fachowiec (ogólnobudowlany), który po usłyszeniu, że proszę go o ściągnięcie butów w przedpokoju (i po pięciusekundowej dyskusji), postanowił, że nie chce ze mną współpracować i wyszedł.
Kiedyś byli u mnie inni fachowcy, których też poprosiłem o ściągnięcie butów, to zignorowali mnie i weszli do pokoju w butach bez żadnej rozmowy na ten temat.
Pytanie:
Właśnie przed chwilą był u mnie w domu fachowiec (ogólnobudowlany), który po usłyszeniu, że proszę go o ściągnięcie butów w przedpokoju (i po pięciusekundowej dyskusji), postanowił, że nie chce ze mną współpracować i wyszedł.
Kiedyś byli u mnie inni fachowcy, których też poprosiłem o ściągnięcie butów, to zignorowali mnie i weszli do pokoju w butach bez żadnej rozmowy na ten temat.
Pytanie:
Kto popełnia nietakt?
- Właściciel domu 36.0% (354)
- Fachowiec 35.6% (350)
- Tylko Bóg może to osądzić 28.4% (279)

Polasz +648
Wczesny Internet
#nostalgia
#nostalgia

źródło: temp_file1183599728738156199
Pobierz
Zgłosiłem to na 112. Przyjeżdża patrol
Policjantka wychodzi i pyta mnie czy to nie jest auto moje lub któregoś z pracowników XD
Oni serio jeżdżą we dwójkę bo jeden umie czytać a drugi pisać
#gownowpis #zalesie #policja
A tak na serio, to chyba za bardzo naoglądaliśmy się Starskiego i Hutcha, Szklanej Pułapki i innych produkcji filmowych o twardych glinach umiacych myśleć, rodem z USA. Bliżej naszym policjantom do angielskich fajtlap.
Wbijasz numer rejestracyjny w system wyskakuje Ci dana osoba i jej wszystkie dane
Numer telefonu jest rejestrowany więc po danych osoby możesz mieć jej numer
@OCIEBATON: Ten numer nie do tego służy. Też by ci się przydał ktoś do pary, jak tym policjantom.
Tobie by się przydał
Kiedyś miałem sytuacje, że auto na osiedlu stoczyło się na moje. Policjanci nie mogli uzyskać od nikogo kontaktu do właściciela, aż stanęło na tym - że szukali go po fejsbuku. Napisali do niego na fejsie i dopiero zlapali kontakt.
Z jednej strony policjanci celowo nie mają
@OCIEBATON: Myślisz, że każdy operator sieci komórkowej ma gorącą linię dla krawężników gdzie mogą zadzwonić i dostać czyjś numer od ręki? xD
Wydaje mi się że trochę mogło się zmienić
Policjanci wiecznie zasłaniają się procedurami jak im jest to na rękę. Paaanie rego się nie dooo... Panie to trzeba poczekać. Paaaanie to trzeba na spokojnie.
Policjanci to śmierdzący lenie i tyle. Na dodatek lubią sobie nadużywać władzy, bo mają zapędy sadystyczne.
A potem cyk 25 lat i szybka emerytura.
Policja w tym kraju potrzebuje głębokich przemian. Początkiem lat 2000 zaczęło powoli, powoli się poprawiać, ludzie mieli