Wpis z mikrobloga

#prawopracy Mirki odezwałby się do mnie na PW ktoś znający się na prawie pracy? Chodzi o to,że pracodawca oczekuje mnie w pracy kiedy mam zabookowane samoloty a dopiero dzisiaj dał znać. #prawo #praca #uop
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Adams_GA niekoniecznie chce się dzielić dokładnymi informacjami ze swojego życia zważywszy że musiałabym podać firme w której pracuje. Ogarniasz temat żebym napisał?
  • Odpowiedz
@wolfenek: bo po pierwsze pisząc publicznie ktoś inny może z tego skorzystać a nie tylko ty, po drugie publicznie nie udzielam indywidualnych i konkretnych porad tylko odpowiadam na ogólne kwestie które też nie wymagają indywidualnego poświęcania ci czasu i zastanawiania się nad Twoją konkretną sytuacją i problemem
  • Odpowiedz
  • 0
@Adams_GA no dobra. Zmienili mi zmianę w pracy przez co mam całkowicie inaczej grafik. Nie poinformowano mnie o tym przed a miałem zabookowane bilety lotnicze oraz na pociąg na dniach wolnych. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Czy firma powinna mi oddać koszty,które przepadną?
  • Odpowiedz
@wolfenek: to zależy czy zmienili grafik zgodnie z przepisami w odpowiednim terminie, bo jeśli nie to ja bym się wykłócał jeśli tak to nie mają tu zastosowania zapisy o odwołaniu z urlopu
  • Odpowiedz