Wpis z mikrobloga

Seat Leon II. Dwie dziwne rzeczy. Przestało działać otwieranie klapy bagażnika, tam jest otwieranie "znaczkiem", elektroniczne. Stycznik działa, VCDS w measuring blocks pokazuje poprawnie pozycję zamka, więc komp go widzi, ale jednak nie da się otworzyć bagażnika. Druga rzecz, że pilotem mogę tylko otworzyć samochód. Zamknąć samochodu i otworzyć bagażnika nie mogę, ale VCDS pokazuje przyciśnięcia tych przycisków.
Jakieś pomysły?
#volkswagen #seat #leon #mechanikasamochodowa #samochody
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Showse: z pilota? Tak. Centralny sobie "klika". Bo ogólnie jak zamknę grotem samochód normalnie przez klamkę, to mogę pilotem otworzyć bez problemu. Ale bagażnik już nie daje żadnej reakcji jak podnoszę znaczek. Ogólnie trochę mnie dziwi ta usterka, bo VCDS wszystko widzi, czyli wszystkie możliwe sygnały idą bez problemu do kompa, te z bagażnika jak i z pilota, a prawie nic nie działa.
  • Odpowiedz
Stycznik działa, VCDS w measuring blocks pokazuje poprawnie pozycję zamka, więc komp go widzi, ale jednak nie da się otworzyć bagażnika

@ominous3: może silnik zwalniający zamek padł albo jego zasilanie. I to że widzi stan zamka dużo nie pomoże.
Nie ma tam zamka w klapie bagażnika żeby sobie go otworzyć nawet bez prądu?
  • Odpowiedz