Wpis z mikrobloga

#polityka #tvp #bekazpisu

Piękny materiał TVP o akcji pisu w ostatnich dniach.

W końcu pokazują prawdę bez zabawy w konwenanse.

O taką TVP głosowałem 15 października
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filjan pięknie wyjaśnili pisowców, nie zajkneli się nawet na temat tego że inwestycje w wały wiązały się z zakończeniem prac budżetowych w ramach EU, nie wspomnieli też jak pięknie się PO jednoczyło w sprawie inwazji na granicę. Taka sama gadzinówka jak dla Pisowców ale dla ludzi którzy nie ruszają ustami podczas czytania.
  • Odpowiedz
@Filjan z drugiej strony to jest znowu wykorzystywanie programów informacyjnych do walenia w konkretną partię. Różnica jest taka i to tylko ratuje ten materiał, że jest to prawda a za PiS taki klip to byłaby pewnie perfidna manipulacja.
Teraz przynajmniej można to nazwać informacja i faktami
  • Odpowiedz
via Android
  • 357
@To_ja_moze_pozamiatam nie, nie dajmy sobie wmówić że mówienie prawdy i wskazywanie fałszu to stronniczość.

Masz zwykłego czlowieka, albo dla kontrastu wolontariusza Szlachetnej Paczki i patusa/złodzieja. Oboje się nie lubią.

Relacjonujesz zachowanie wolontariusza i opisujesz że dobrze działa, chwalisz go. Potem robisz materiał o typie co zaczepia przechodniów i okrada emerytki.
  • Odpowiedz
Taka sama gadzinówka jak dla Pisowców ale dla ludzi którzy nie ruszają ustami podczas czytania.

@Wrocarz: XDDD daj znać jak zrobi taki materiał o trzasku albo tusku

Czekam jeszcze na wrzute “bo to mądrzejsza manipulacja bo mówią prawdę” XD
Gluptaki - > Taka sama gadzinówka jak dla Pisowców ale dla ludzi którzy nie ruszają u...
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: ale przecież o to chodzi, wiadomości mają pokazywać prawdę nawet gdy wali w jakąś partię. Nie wyobrażam sobie że dla kogoś zdrowego na umyśle aktualna TVP przypomina tamtą szczujnie. Tamto gowno trzeba piętnować żeby nigdy więcej się nie wydarzyło.
  • Odpowiedz
@Filjan, @Wrocarz: Jeżeli chcesz powiedzieć, że przytoczony materiał jest obiektywny i to jest ta "czysta" woda o jaką walczyłeś, to zdajesz się być równie PRO-PO'wski, jak cała ekipa PRO-PIS'owców, z tą różnicą, że jesteś po drugiej stronie barykady.
Ten materiał oceniam jako mocno propagandowy, przykładowe powody:
1) nie cytują wypowiedzi Wielichowskiej, wyłącznie wspominają, że "wywołana do tablicy takimi wypowiedziami [...] Wielichowska odpowiada" - 1:59. W/w jest manipulacją na wysokim poziomie.
  • Odpowiedz
@Filjan A ja nie o to głosowałem, klimat i znaczna część materiału wygląda jak żywcem Wąż albo Tulicki, nie mówię że cała TVP taka jest i podane informacje są nieprawdziwe, jednak forma podania jest jak dla pisowców.
  • Odpowiedz
@Filjan: mocny materiał, najgorzej że do tych pustych łbów nigdy nie dotrze. Oni po prostu wypierają prawdę liczą się tylko ich urojenia. Czy człowiek z PiSu się myli? Według nich chyba nigdy masakra :/
  • Odpowiedz