Aktywne Wpisy

pedrovegas +6
Cześć,
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dostalem kamieniem z auta przede mną i pojawilo sie pęknięcie 15 cm na przedniej szybie i po tygodniu poszło kolejne 2 cm. Jak nic noe zrobie to za miesiąc przejdzie przez całą szybę. Wymiana nie wchodzi w gre, zażądali 700 euro. Czy robił ktoś z was punkt za pomocą wiertarki? Dużo osób ma tak szyby zapunktowane ale w internecie
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dostalem kamieniem z auta przede mną i pojawilo sie pęknięcie 15 cm na przedniej szybie i po tygodniu poszło kolejne 2 cm. Jak nic noe zrobie to za miesiąc przejdzie przez całą szybę. Wymiana nie wchodzi w gre, zażądali 700 euro. Czy robił ktoś z was punkt za pomocą wiertarki? Dużo osób ma tak szyby zapunktowane ale w internecie

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Eustachiusz +158
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Nie wiem czy istnieją jakieś badania na ten temat ale z mojej obserwacji anegdotycznej na przestrzeni lat wynika że to działa. Nigdy nie zwracałem na to szczególnej uwagi ale ostatnio zadzwonił do mnie mój młodszy brat, który mieszka obecnie w USA ze swoją żoną portorykanką. Rzucił półżartem że musi kończyć żeby porąbać drewno do kominka zanim stara wróci z pracy, bo jak rąbie przy niej to ona robi się horny. Heheszki heheszkami ale zapytałem się go czy mówi serio a on mi odpowiedział że... w zasadzie to tak.
Pogólałem temat i odkryłem że na instagramie istnieją profile prowadzone przez facetów, którzy nagrywają jak rąbią drewno - i takie jakże frapujące filmiki mają dziesiątki milionów odsłon. Są panowie którzy się z tego utrzymują, i to na całkiem przyzwoitym poziomie.
Podejrzewam że jest to raczej okoliczność sprzyjająca niż taki automatyczny trigger, w sensie że jeśli pani z góry nie jest danym panem zainteresowana to rąbanie drewna jej do niego nie przekona, natomiast jeśli jest, to rąbanie działa jak mityczna kolacja przy świecach. Tylko zamiast świec i wina jest siekiera i pień ¯\(ツ)/¯
Jeżeli przyjąć że to zjawisko faktycznie istnieje to zastanawiam się z czego może wynikać? To atawizm z pradawnych czasów? Rąbanie od czasów neolitu oznacza ciepło i ognisko?
Chodzi o ekspozycje ciała i pracujących mięśni?
A może to po prostu koincydencja, drewno rąbiemy już po pracy, w czasie wypoczynku a wypoczynek sam w sobie jest okolicznością sprzyjającą zbliżeniom?
#s--s #zwiazki #przemysleniazdupy #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
źródło: GXHHxOHW8AAbgx2
Pobierz@thorgoth: a wyobrażasz sobie przegrywa z siekierą?