Wpis z mikrobloga

Na TVN24 wywiad z zalanym gościem:
- Czy mieli Państwo ubezpieczenie?
- Nie, szkoda nam pieniędzy było... To już 3 raz gdy nas zalała powódź.

Bez komentarza
#powodz
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a po co płacić za ubezpieczenie skoro zaraz będzie polityczna zapomoga od państwa i matoły pozakładają zrzutki xddd

@miazdzacyorangutan: @Janusz_Rekina @Tikyo dokładanie tak samo było z kredytobiorcami i ludźmi którzy chcieli kupić nieruchomość za gotówkę. Przez tyle lat wykopki niczego się nie nauczyły.
Dla tych odpowiedzialnych którzy odkładali gotówkę dostali inflację 20%, a dla tych którzy brali kredyty pod korek i w obcej walucie dali wakacje, dopłaty i
  • Odpowiedz
że bardziej się opłaca odkładać na czarną godzinę XD

@Janusz_Rekina: chyba na nowe audi (z 2012 roku), najwyzej zaleje i panstwo da pinionszki, dorzuci sie zbiorke z ckliwa historia ze jedyne zrodlo utrzymania rodziny utonelo na terenie zalewowym bez ubezpieczenia i bombelki smutne
  • Odpowiedz
@Tikyo: @Jurgen-Kaczuwka @miazdzacyorangutan JAKIE SIŁY WYŻSZE MORDY, CO WY GADACIE JAKI KATAKLIZM I STAN KLĘSKI, GDZIE WYŁĄCZA CO WYŁĄCZA JAKĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ, ZŁE UBEZPIECZENIE MIELIŚCIE MÓWIĘ WAM, JA WAM POLECĘ TAKIE UBEZPIECZENIE OD WSZYSTKIEGO SERIO, NO JAK NIE WYPŁACĄ JAK WYPŁACĄ XD
  • Odpowiedz
@Tikyo: Ok. 1/3 domów i mieszkań w Polsce nie ma ubezpieczenia: 602614765

A pewnie większość z tych ubezpieczeń, to tzw. ubezpieczenia murów, wymagane przez banki. Strzelam, że może 10-20% Polaków ma porządne ubezpieczenie, które naprawdę pozwala im odtworzyć majątek w przypadku zdarzenia.

Aż sprawdziłem własne, bo nie pamiętałem dokładnie, same ruchomości domowe mam na 100k. Przecież gdybym chciał kupić np. po doszczętnym pożarze od zera każdy element wyposażenia, elektronikę, ubrania,
Iudex - @Tikyo: Ok. 1/3 domów i mieszkań w Polsce nie ma ubezpieczenia: 602614765

A ...

źródło: Screenshot_1044

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 13
@Iudex Kurka to ja place 1100zl za ubezpieczenie domu na ponad 1.6mln + ruchomości na 200k + fotowoltaika i garaż, brama(ogrodzenie). A mieszkam na górce i raczej nic nie grozi no chyba że tornado albo pierun;) No tak...ale po co się ubezpieczać w rejonach powodziowych jak Państwo da.
  • Odpowiedz
@Logan00 ziomek robi w ubezpieczeniach robilismy demo kalkulacje żeby zobaczyć i wychodziło podobnie. używał wewnetrznego kalkulatora dla jego firmy czytaj tak jakby przyszedl prawdziwy klient
  • Odpowiedz
uzylem rankomat.pl to wyliczenia dla domu: 150m2, rok budowy 1980, wartosc 400k, ile razy zalane:2

ciekawe na ile to wiarygodne

@Logan00: nadal mogą tam być wyłączenia pomimo tego, że pokazuje ci ubezpieczenie od powodzi.
  • Odpowiedz
chciałbym zobaczyć statystyki jak wygląda wypłacalność tych odszkodowań dla tych co się ubezpieczyli bo coś mnie się zdaje że c-----o

@Jurgen-Kaczuwka: mądrzejsze o tym nie wspomnieć. Najważniejsze to krzyczeć "trzeba się było ubezpieczyć".
  • Odpowiedz
  • 16
@Tikyo: panie po co się będzie ubezpieczać, jeszcze z ubezpieczalni jakieś grosze dostanie, a tak frajerzy obywatele z podatków zapłacą
  • Odpowiedz