Aktywne Wpisy
Retoryk +144
dream_big +116
Cześć,
Czy chcielibyście abym przedstawiła Wam tutaj analizę tej książki? Jest ona jedną z najważniejszych książek do przeczytania w XXIw. tak uważam.
Ma wiele ciekawych wątków, tematów i chciałabym się podzielić wiedzą jaką z niej zdobyłam. Jest to antyutopia.
#ksiazki #gruparatowaniapoziomu
Czy chcielibyście abym przedstawiła Wam tutaj analizę tej książki? Jest ona jedną z najważniejszych książek do przeczytania w XXIw. tak uważam.
Ma wiele ciekawych wątków, tematów i chciałabym się podzielić wiedzą jaką z niej zdobyłam. Jest to antyutopia.
#ksiazki #gruparatowaniapoziomu
- Czy mieli Państwo ubezpieczenie?
- Nie, szkoda nam pieniędzy było... To już 3 raz gdy nas zalała powódź.
Bez komentarza
#powodz
ciekawe na ile to wiarygodne
@miazdzacyorangutan: @Janusz_Rekina @Tikyo dokładanie tak samo było z kredytobiorcami i ludźmi którzy chcieli kupić nieruchomość za gotówkę. Przez tyle lat wykopki niczego się nie nauczyły.
Dla tych odpowiedzialnych którzy odkładali gotówkę dostali inflację 20%, a dla tych którzy brali kredyty pod korek i w obcej walucie dali wakacje, dopłaty i
@Janusz_Rekina: chyba na nowe audi (z 2012 roku), najwyzej zaleje i panstwo da pinionszki, dorzuci sie zbiorke z ckliwa historia ze jedyne zrodlo utrzymania rodziny utonelo na terenie zalewowym bez ubezpieczenia i bombelki smutne
A pewnie większość z tych ubezpieczeń, to tzw. ubezpieczenia murów, wymagane przez banki. Strzelam, że może 10-20% Polaków ma porządne ubezpieczenie, które naprawdę pozwala im odtworzyć majątek w przypadku zdarzenia.
Aż sprawdziłem własne, bo nie pamiętałem dokładnie, same ruchomości domowe mam na 100k. Przecież gdybym chciał kupić np. po doszczętnym pożarze od zera każdy element wyposażenia, elektronikę, ubrania,
@Janusz_Rekina: ciekawe ile mają odłożone xD
Ciekawe dlaczego... Tyle pytań bez odpowiedzi xD
@Logan00: nadal mogą tam być wyłączenia pomimo tego, że pokazuje ci ubezpieczenie od powodzi.
@Jurgen-Kaczuwka: mądrzejsze o tym nie wspomnieć. Najważniejsze to krzyczeć "trzeba się było ubezpieczyć".