Wpis z mikrobloga

@xzcasd: to jest najprostszy bait jaki można zrobić. Tam wystarczy napisać że kobieta nadaje się do garów to już się zlecą.
Wystarczy wziąć ostatnie wydarzenia. Jakbyśmy się cofnęli do wyborów to wystarczy napisać "Kobietom powinno się zabrać prawa wyborcze, bo nie chodzą na wybory siedzą w domu i nic nie robią."
  • Odpowiedz
  • 18
@xzcasd "Masz coś z głową" napisała baba, która nie potrafi napisać zdania, bez wciskania kilku kropek, w losowych miejscach tekstu. To ma nam chyba zobrazować moment, w którym na chwilę zawiesza się z otwartą japą, żeby mózg mógł wysrać z siebie kolejną porcję słów.
  • Odpowiedz
@xzcasd: ale wiesz, że równouprawnienie polega na tym, by pomóc słabszym, a nie wyrównać ich obowiązki względem silniejszych, wiesz o tym prawda?

Co to za s-----------a antyludzkich prawusów. XD

Z taką logiką zwykły Mirek powinien zapłacić tyle samo podatków, co milioner Janusz. Nie procentowo, a wartościowo, czyli milioner Janusz zarabia milion miesięcznie, płaci 100k podatku. Zwykły Mirek zarabia 3k miesięcznie i TEŻ POWINIEN zapłacić 100k podatku, no tak wygląda s-----------a denialistów
  • Odpowiedz
@xzcasd: ja akurat widziałem w c--j kobiet na wałach, ba, moja dziewczyna nosiła worki z piaskiem. Tak więc sam wpis to pewnie jakaś odklejka konpederaty - koniobijca, który wyrzyguje swoje frustracje zza kąkuterka.
  • Odpowiedz
ale wiesz, że równouprawnienie polega na tym, by pomóc słabszym, a nie wyrównać ich obowiązki względem silniejszych, wiesz o tym prawda?

@gandalf_rzulty: Ja się z tym zgadzam i z cała wypowiedziom natomiast czy nie uważasz, ze mówienie o równości jest bez sensu bo ludzie nie są równi i te wszystkie feministyczne hasła są o kant tyłka rozbić?

bardzo lubię wypowiedz Żukowskiej, ze kobieta jest bardziej wydajna bo może szybciej lżejsze
  • Odpowiedz
nie wiem czy takie rzeczy powinno się w ogóle tłumaczyć w XXI wieku...

@gandalf_rzulty: no biorąc pod uwagę prof. Środę i feministki to tak- przypomnę, że według nich nie ma większych różnic między płciami, a różnice w sile fizycznej to tylko kwestia kulturowa, a nie biologiczna. Wiem, że to jest głupie i 99% osób tak nie myśli i takie opinie byłyby pomijalne ale wciąż- Środa to autorytet wśród mediów feministycznych.
  • Odpowiedz
@xzcasd: nie wiem gdzie ty układałeś worki z piaskiem ale we Wrocławiu kobiety zapieprzały równo ze wszystkimi, i to nie tylko trzymając/pakując worki ale też wrzucając je na transport, zdejmując z transportu, przenosząc i układając w docelowym miejscu
  • Odpowiedz
via Android
  • 20
@gandalf_rzulty Dokładnie, równouprawnienie działa, jak jest wygodne. Gdy wszystko jest w porządku, to krzyczą: „Chcemy być traktowane jak mężczyźni, równe prawa, równe obowiązki!” Ale jak tylko pojawia się realne zagrożenie, jak wybuch wojny, to nagle cała walka o równość milknie. Przykład z Ukrainy? Mężczyźni dostają wezwania do armii, a kobiety - cisza. Nagle feministki nie walczą o równość, nie domagają się, żeby je też brano do wojska. Tylko faceci mają obowiązki,
  • Odpowiedz
@xzcasd: nie wiem gdzie ty układałeś worki z piaskiem ale we Wrocławiu kobiety zapieprzały równo ze wszystkimi, i to nie tylko trzymając/pakując worki ale też wrzucając je na transport, zdejmując z transportu, przenosząc i układając w docelowym miejscu

@assninja: to tez akurat prawda, sam widziałem u mnie w mieście kobiety które układały worki
  • Odpowiedz
via Android
  • 15
@jajcek Feministka ma codzień: nie jestem nianią, nie jestem twoją gosposią ani sprzątaczka.
Feministka podczas powodzi: nie moge nosić worków, bo muszę zajmować się dziećmi, posprzątać i ugotować obiad.
  • Odpowiedz
@xzcasd Ewa Em to jakaś prawicowa ekstremistka, seksistka i zacofana transfobka bo przecież mężczyźni zachodzą w ciążę i rodzą dzieci ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz