Aktywne Wpisy

Kempes +389
#katolicyzm #bekazkatoli #heheszki #polska
Ale już napie... dzwonami od samego rana to temu wyznawcy dziadziusia w niebie nie przeszkadza XD
Ale już napie... dzwonami od samego rana to temu wyznawcy dziadziusia w niebie nie przeszkadza XD

źródło: temp_file2481202444147821461
Pobierz
Mirki, pytanie nie wiem może głupie może mondre do kogoś, kto robi w parkietach, podłogach drewnianych XD
Mam garaż blaszany, który da się ocieplić tylko styropianem od środka (czyli styropian by był przyklejony do blaszanego sufitu)
No i wiadomo, że pianokleje czegoś takiego nie wytrzymują, dlatego zaleca się stosowanie klejów montazowych na bazie MS polimerów, ale to w tubach wychodzi pieruńsko drogo. No i zauważyłem, że do klejenia parkietów używa się takich klejów w wiadrach, które można też dostać właśnie na bazie MS polimerów, gdzie wiadro 10 czy 15kg kosztuje niecałe 300zł no są cały czas trochę elastyczne (co jest potrzebne, bo blacha pracuje tak samo jak drewno, pytanie czy dobrze się do metalu złapie)
Jest szansa, że takim klejem pójdzie przykleić styropian 2,5-3cm do blachy trapezowej i to wytrzyma podobnie jak te kleje z tuby? Może ktoś ma trochę takiego kleju na bazie MS polimeru i byłby w stanie sprawdzić czy da się kawałek styro do jakiejś blaszki przykleić i czy to trzyma? Byłbym wdzięczny ( ͡º ͜ʖ͡º)
Od góry tego nie ocieplę, bo szkoda roboty, wtedy cały haraż by trzeba od nowa robić najlepiej, zostaje od środka, ale pianokleje puszczają jak blacha pracuje i trwałe rozwiązanie to kleje na MS polimerach, tylko te w tubach są strasznie drogie, a nie kupię wiadra kleju do parkietu 15kg żeby
U mnie jest blacha i nic więcej no i nie ma fundamentu, jest tylko stara wykładzina położona na ziemi no i woda leci litrami, jest minimalnie lepiej jak bramę zostawiam uchyloną, ale i tak kapie i wszystko jest mokre. Trzeba wszystko przykrywać żeby nie zardzewiało