Wpis z mikrobloga

Mam w pracy nowego kolegę z Turcji, wierzy w Allaha. Codziennie się modli na tej macie na podłodze itp. No i w kiblu pojawiła się butelka. Myślałem że to śmieć to wywaliłem. A on podchodzi do mnie i się pyta czy to ja wywaliłem butelkę, oczywiście powiedziałem ze tak bo to śmieć. A on mi tłumaczy że tą butelką podmywa sobie dupę bo inaczej ma sklejone poślady xD Także jak macie w zakładzie pracy Islamistów to nie wyrzucajcie butelek z toalety. #pracbaza #islam
  • 129
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy ty właśnie starasz się nabijać z Turka, że on myje dupę po sraniu jak cywilizowany człowiek zamiast rozmazywać kał po rowie jak Polacy?

@Filipterka25: cała Zachodnia Europa to dzicz bo używa papieru, ale za to azjatyckie dzikusy to cywilizacja?
  • Odpowiedz
Pamiętaj, że część mieszkańców Mekki przed islamem wyznawała braminizm i uważała Czarny Kamień w Kaabie za śivalingam.

@jakub-krzewicki: to jest nieprawda. Przed Islamem był tam miks judaizmu, chrześcijaństwa i wierzeń pierwotnych regionu.
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: Część tych wierzeń zaimportowano też z Persji i Indii. Mekka była miastem, przez które przejeżdżały karawany kupców i osiedlali się okazjonalnie cudzoziemcy. Również Prorok znał dobrze te wierzenia i kraje jak na tamtą epokę... skoro w jednym z hadisów mówi: "szukajcie wiedzy nawet w Chinach"
  • Odpowiedz
@Filipterka25:

Czy ty właśnie starasz się nabijać z Turka, że on myje dupę po sraniu jak cywilizowany człowiek zamiast rozmazywać kał po rowie jak Polacy?

Jak się nie wyciera papierem przed umyciem, to ma potem uwaloną i śmierdzącą rękę. Jedno umycie rąk nie wystarczy do pozbycia się takiego smrodu.
  • Odpowiedz
@miki4ever:

@ElectroNICK i ma rację. Co by nie mówić o Arabach i Turkach, to my tutaj jesteśmy w średniowieczu jeżeli chodzi o higienę po dwójeczce.

Pisz za siebie, ja sobie potrafię dupę wytrzeć by nie chodzić z osraną. Poza tym jestem zdrowy i nie jem syfu więc praktycznie papier czysty.
Po drugie po bidecie dalej masz bakterie kałowe na dupie, nie znikają. Chyba że się domestosem podmywasz...
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: Znaczy nie takie, jak chce Riyadh? I pomyśleć, że w wieku VII-VIII po Hidżrze (XII-XIII e.v.) w Mekce pisał swoje dzieło główne Ibn-al-Arabi. Który dzisiaj u Saudyjczyków jest haraam (verboten), bo to był sufizm.
Wiele domków i grobów różnych mułłów poburzyli saudyjscy wahabici przez ostatnie stulecie, nawet zabytków po wielu Towarzyszach Proroka nie oszczędzili. To ja już wolę wierzyć w to, co indyjskie kroniki (itihasy i purany) mają do
jakub-krzewicki - @TurboDynamo: Znaczy nie takie, jak chce Riyadh? I pomyśleć, że w w...
  • Odpowiedz