Wpis z mikrobloga

@kaorle84: wiem, dlatego mając przez wiele lat pracę z wynagrodzeniem regulowanym przez ministra (w całej Polsce takie samo) wybrałem dostatnie życie w powiecie zamiast biedowania w wojewódzkim.
  • Odpowiedz
@CharlieGordon: Zachodniopomorskie- przecięcie najdalszych punktów od Bydgoszczy, Szczecina, Poznania, Gdańska, Koszalina i Gorzowa xD ponad 100k do najbliższego wojewodzkiego ... i jest wspaniale.
  • Odpowiedz
@Dadas77: no super "XD". Ciekawe jaki procent w PL pracuje 100% zdalnie, to raz. Ponadto nie ma to jak zasuwać 100 km w jedną stronę do szpitala, weterynarza czy dentysty innego niż jedynego w POWIATOWYM, kina, teatru, muzeum, restauracji, baru mlecznego, klubu, pubu, galerii, kurna CZEGOKOLWIEK. Posłać dziecko do innego-niż-jedynych żłobka, przedszkola, szkoły. W ogóle bez samochodu ani rusz. Normalnie same plusy. Żeby nie było, ceny mieszkań to jakiś kosmos,
  • Odpowiedz
Ciekawe jaki procent w PL pracuje 100% zdalnie

@ChrisRedfield: Ja nie pracuję zdalnie, nie wiem czy wiesz ale w miastach powiatowych są szpitale, kina, weterynarze, dentyści, galerie, muzea, kilka złobków/ szkół/ przedszkoli/ restauracji (nawet azjatyckie), bary mleczne ... ba nawet prąd; brakuje teatru do którego nie uczęszczam- ale ja jestem małomiasteczkowy człowiek, za to: do pracy jadę 4 minuty, mam 100 metrów do dużego 300-ha jeziora, 5 minut do super
  • Odpowiedz