Wpis z mikrobloga

@Markowowski: mam to za free w pracy. Pełen pakiet tylko nie ma fizjo. No i szczerze, g---o totalne. Nigdzie się nie dostaniesz. Są jedynie konsultacje telefoniczne czy online najczęściej z lekarzami co mają najgorsze oceny na różnych portalach. Dobrze, że za to nie muszę płacić bo bym ich rozje.ał.
  • Odpowiedz
@Markowowski
No ale dzieciaki z wykopu twierdzą że NFZ hujowy i tylko prywatna opieka. Za 200zl w luxmed dostaniesz plasterek. Pakiet ViP (w tym karetka, ALE BEZ poważnych operacji i BEZ leczenia raka) to koszt 700zl miesiąc (za osobę).
Tymczasem składka zdrowotna za CAŁĄ rodzinę to 380zl.
I tak są kolejki, ale w luxmed też!
  • Odpowiedz
@Poldek0000: Za to bez pakietu, jak tam wbijasz z kasą to traktowany jesteś jak król ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Luxmedy i inne takie na abonament to drugi NFZ. Tak przynajmniej jest w miejscowości, w której mieszkam.

I jakby co - nie jest to argument przeciwko Twojej wypowiedzi. W zasadzie to ją potwierdza.
  • Odpowiedz
@Poldek0000: ja z tych luxmedow zrezygnowałem, jeszcze z 8 lat temu było spoko, teraz w chyba w każdym kołchozie ludzie dostają. Wolę już NFZ i jak mi się spieszy to dopłacić do prywatnej wizyty u specjalisty.
  • Odpowiedz
@Mortadelajestkluczem

@Poldek0000: Za to bez pakietu, jak tam wbijasz z kasą to traktowany jesteś jak król ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Luxmedy i inne takie na abonament to drugi NFZ. Tak przynajmniej jest w miejscowości, w której mieszkam.

I jakby co - nie jest to argument przeciwko
  • Odpowiedz
@JanLpg: to nie wiem w jakim mieście. Ja daję Katowice-Gliwice-Tychy i jakiś chirurg, ortopeda, okulista - nic nie ma, Rybnik i okolice to samo. I to tak co jakiś czas sprawdzam i nic. Nie chce mi się screenów robić i wrzucać.
  • Odpowiedz
g---o totalne. Nigdzie się nie dostaniesz. Są jedynie konsultacje telefoniczne czy online najczęściej z lekarzami co mają najgorsze oceny na różnych portalach

@Mateo132: W nowej pracy mam medicover i póki co, jest 100x lepiej niż w LM. W LM byłem 5 lat, zobaczymy za jakiś czas jak będę miał większe porównanie.
  • Odpowiedz
@Mateo132 jakie gowno ? Dzownosz w poniedziałek ze się źle czujesz i masz l4 do środy w 3 minuty.
Ileż to razy mi się impreza przeciągnęła od pt do środy xD
No chyba że faktycznie chcesz skorzystać z lekarza
  • Odpowiedz
@Mateo132: ja tam jestem zadowolony. Tylko ja sam sobie to wykupiłem. 250 zł za dwie osoby to prawie jak za darmo. W mojej miejscowości jednak nie ma dużego problemu z kolejkami i bez problemu na maksimum tydzień do przodu można się umówić. Największą zaletą dla mnie jest jednak sposób umawiania. Nie trzeba nigdzie dzwonić, umawiam się w aplikacji, na określoną godzinę. Przychodzę minutę przed czasem i od razu wchodzę
  • Odpowiedz
@Bumbala

@Poldek0000: 380 za całą rodzinę to chyba jak jesteś na KRUS. Lub jak jesteś jednoosobową rodziną i zarabiasz najniższą. Bez złośliwości i ironii.

Albo na JDG tez ma 380.
Ps.W wielkim skrócie pracownik etatowy to ma ok 9% pensji brutto.
  • Odpowiedz
@Apokryf
Primo. W NFZ Żoliborz też masz aplikacje online do umawiania.
Secundo. Za 250zl to masz opiekę ambulatoryjną i leczenie kataru. Zwykłe badanie poziomu insuliny już płatne ekstra...
  • Odpowiedz
@Mortadelajestkluczem: jest tak, mam LM od over 3 lat i jestem niezadowolony - żaden lekarz mi nie pomógł do tej pory, wizyta trwa średnio 6 minut i jest się zlewanym. Jedynie spoko czat online i na duży plus stomatologia, ale trzeba dobrze wybrać.
  • Odpowiedz