Wpis z mikrobloga

Każdy mówi o Gigachadzie Raciborskim a należy też mieć na oku GIGA POMPE PZH-500
To 2 metrowe urządzenie o masie 1,5t, będzie mogło wypompować wodę o objętości basenu olimpijskiego w mniej niż 30 minut i wesprze infrastrukturę krytyczną w obronie przed powodzią w ramach zabezpieczenia Oczyszczalni Janówek.

#wroclaw #powodz
quescik1 - Każdy mówi o Gigachadzie Raciborskim a należy też mieć na oku GIGA POMPE P...

źródło: pompa

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@quescik1 abstrahując od tych gigaCzadów Pomp ;) jak mam rozumieć masterka o dopuszczalnej masie całkowitej 3,5t wiezie dwie takie pompy o masie 1,5t każda? xD ITD lubi to xD wątpię, że z taką krótką paką, żeby było to jakieś inveco o dopuszczalnej masie całkowitej 7,5t xD
  • Odpowiedz
@quescik1: w górnictwie używa się jeszcze większych. Może mniejszy przepływ, ale pompa co pcha wodę KILOMETR do góry (bogdanka) Pogania to silnik 1MW
  • Odpowiedz
@siwy-y

@quescik1 abstrahując od tych gigaCzadów Pomp ;) jak mam rozumieć masterka o dopuszczalnej masie całkowitej 3,5t wiezie dwie takie pompy o masie 1,5t każda?

To nie musi być masterek.
Iveco były 7t a wyglądały jak normalny busik.
W sumie to prawie to samo co 3,5t na których słyszałem, że rekordzista wiózł 7 ton xD
  • Odpowiedz