Aktywne Wpisy
heksengerg +609
Może wspólny trening, co Ty na to?
#pieklokobiet #pieklomezczyzn #feminizm #silownia #krakow #feminoteka
#pieklokobiet #pieklomezczyzn #feminizm #silownia #krakow #feminoteka
LebronAntetokounmpo +252
#seriale #sopranos
Oglądam pierwszy raz Sopranos (połowa trzeciego sezonu) i nie mogę wyjść z zachwytu nad tym, co zrobił James Gandolfini. Ciężko to nazwać wybitnym aktorstwem. To mógłbym powiedzieć przy rolach Waltera White'a, czy Franka Underwooda. Różnica polega na tym, że nie mam wrażenia, aby Tony Soprano nie istniał, że jest to postać fikcyjna. Gandolfini wciela się w niego. Jest nim. Idealnie została zatarta granica pomiędzy odtwórcą roli
Oglądam pierwszy raz Sopranos (połowa trzeciego sezonu) i nie mogę wyjść z zachwytu nad tym, co zrobił James Gandolfini. Ciężko to nazwać wybitnym aktorstwem. To mógłbym powiedzieć przy rolach Waltera White'a, czy Franka Underwooda. Różnica polega na tym, że nie mam wrażenia, aby Tony Soprano nie istniał, że jest to postać fikcyjna. Gandolfini wciela się w niego. Jest nim. Idealnie została zatarta granica pomiędzy odtwórcą roli
Changelog dla wersji 1.9.1 (22. lutego) podaje: wykresy w całej aplikacji - dostosowanie do czasu UTC, więc to jest celowe działanie.
No ale jaki problem dodać chociażby możliwość zmiany strefy na taką w której się znajdujemy, żeby ułatwić przekazywanie informacji wewnętrznie? To, że domyślnie jest globalnie UTC tego nie usprawiedliwia i jak widać sprawia wiele problemów, a wytłumaczenie "głupi użytkownicy" jest takie sobie, jeżeli jest to tak często popełniany błąd.
@Slavcel: No nie wiem, skoro masz napisane "UTC" przy godzinach w tabelce to jednak błąd użytkownika.
Może to wynikać z tego, że odbiorcą docelowym informacji są osoby posługujące się częściej właśnie czasami UTC.
Za miesiąc żaden "cywil" już nie będzie co 10 minut odświeżał tego serwisu, a hydrolodzy zostaną. I kolekcjonerzy danych tudzież inne p----y, ale w tym przypadku też
W lotnictwie używa się UTC a to główna "działka" IMGW
No oczywiście, że błąd użytkownika, ale wynika on ze słabego UX, który wynika z banalnej rzeczy do wykonania od strony technicznej, co można było uwzględnić wcześniej, ale rozumiem, że target, jeśli chodzi o użytkownika był zupełnie inny i było to tworzone głównie dla bardziej wąskiej grupy specjalistów.
@cherrycoke2l:
A to tak ciężko przeliczyć na czas lokalny? XD
Trzeba być niespełna rozumu, żeby wyświetlać domyślnie czas w UTC
@MajsterDioda: Nieprawda, też korzystałam kilka razy ze strony IMGW i podawałam prawidłową godzinę.
@cherrycoke2l: IMGW, nikt nigdzie w Polsce nie podaje czasu w UTC. Komentarz "TRZEBA BYŁO SE DOCZYTAĆ" nie ma sensu.
Równie dobrze mogą dodać gwiazdkę i dopisać że ten podawany poziom to nie jest dzisiaj ale za