Wpis z mikrobloga

Cześć mircy
To bedzie jeden z tych postów, które prawdopodobnie pojawią sie w kolejnych dniach.
Rodzina różowegopaska miała w Głuchłazach kwiaciarnie, która została zalana aż pod sufit w czasie powodzi. Oprócz zniszczeń budnyku przepadło także całe zaopatrzenie i sprzęt. Było to jedyne źródło dochodu czteroosobowej rodziny. Każda złotówka się liczy, dzięki!

Link do zbiórki: https://pomagam.pl/dhb49m

#powodz #powodz2014 #zbiorka #siepomaga #glucholazy
SmieszneZakola - Cześć mircy
To bedzie jeden z tych postów, które prawdopodobnie poja...

źródło: a

Pobierz
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

urodziłeś się przed 1978?

Tak.

Gratuluję. Mieć 46 lat i zachowywać się jak gówniarz. Jest to w sumie swego rodzaju osiągnięcie.

Nie
  • Odpowiedz
minka zrzedła.

Nic z tych rzeczy. Wręcz przeciwnie przegrywie. :D

Szkoda, że nie zobaczę jak dorastasz i zderzasz się z rzeczywistością.

@
  • Odpowiedz
@Cyngwajs @RobinSchudl

@SmieszneZakola nie mogę zrozumieć jak można mieć biznes/dom na terenie o takim ryzyku i żałować na ubezpieczenie ?

Łykopki, chyba myli się wam ubezpieczyciel z instytucją charytatywną ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przecież ubezpieczyciel nie ubezpieczy od powodzi na terenie zalewowym, bo by mu biznes ukląkł w przypadku takiego zdarzenia. Ewentualnie czasem zaoferuje możliwość ubezpieczenie ale z taką cenę, że płacąc za ubezpieczenie co
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal

tak, mam. To chyba normalne postępowanie dorosłego człowieka, że się zabezpiecza i myśli dwa kroki do przodu.

Ale masz konkretnie ubezpieczenie od powodzi nieruchomości na terenie powodziowym?

Ubezpieczyciel też myśli na co najmniej dwa kroki do przodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
przekaż rodzicom, że ponieśli klęskę wychowawczą.

@RobinSchudl: nie widzę powodu by przekazywać im nieprawdziwe informacje i urojenia jakiegoś przegrywa z internetu.

Dorośnij, serio. Czas najwyższy. Może jeszcze nie będzie za późno.
  • Odpowiedz
kultury cie nie nauczyli, to ewidentne.

Nauczyli. Świadomie nie zamierzam być kulturalny wobec takiego człowieka jak ty. Nie zasługujesz na to.

Prawdomówności też

@
  • Odpowiedz
e od powodzi nieruchomości na terenie powodziowym?

@szpongiel: są ubezpieczenia od braku możliwości prowadzenia działalności na skutek uszkodzenia mienia. I ubezpieczenia nieruchomośc od szkód wywołanych przez żywiołyi też istnieją w momencie kiedy nie budujesz się celowo na terenie zalewowym. Jeśli celowo budujesz na terenie zalewowym to tak jakby jest trochę igranie z ogniem.
  • Odpowiedz
@goferek powiem wam, jak wygląda ubezpieczenie w PL. Babcia ostatnio spaliła.kuvhnie, do wymiany meble, okap, kafelki, malowanie itd. Wiesz, ile "ubezpieczyciel" policzył za spalone meble robione na wymiar? 100zl. Wiesz,, ile policzył za okap? 50zl. Tyle warte te j----e ubezpieczenia
  • Odpowiedz
  • 0
@Wixonejo to wszystko zależy jaka była suma ubezpieczenia. U mnie pękła płyta indukcyjna, oddali mi 2k. Samochód wjechał mi w ogrodzenie, oddali mi z OC sprawcy 15k w tym za krzewy, które przeżyły 3k. Z ogrodzenia zostało mi 5k na koncie po naprawie. Płyta działa dalej a kasa na koncie
  • Odpowiedz
@szpongiel Nie wiesz o czym piszesz. Oczywiście że ubezpieczyciel ubezpieczy nieruchomość na terenie zalewowym. Co najwyżej zmieni się stawka ale nie tak dramatycznie, różnica kilkaset zł na rok. Tak samo z autami. Na zadupiu ac jest tańsze o ok 4 stówy na nowe auto za 150k niż w Wwie
  • Odpowiedz