Wpis z mikrobloga

W tym roku wybiła mi trzydziestka i przemyślałem kim tak na prawde jestem i czego chcę. W poniedziałek złożyłem wypowiedzenie z korpo i za miesiąc zaczynam college i wolontariat aby zostać pielęgniarzem weterynaryjnym. Żeby się utrzymać muszę wrócić do pracy w gastro ale to jedyne wyjście aby pogodzić pracę ze studiami. Wypijcie ze mno kompot Mirki i Mirabelki. Troche się stresuję ale cieszę się, że podąrzam za głosem serca.

#kolchoz #wygryw #pracbaza #chwalesie
  • 144
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niecodziennyszczon: Ja 25 lvl, sam już w życiu trochę prac miałem, teraz siędze jako korpoklepacz, prowadze zestawienia w excelu, wydaje kilkaset k € miesięcznie i czasem przez ten cały stres to wolałbym wrócić do gówniarskich czasów i dalej przewalać na magazynie paczki z rówieśnikami. Jedyne co człowiek w tych biurowych robotach się dorobi to nerwicy, zaburzonego EKG, zaburzonego snu i c--j wie jeszcze czego. Dobrze, że sport uprawaiam to jakoś
  • Odpowiedz
Rzygam już p----------m ze światka programistów i innych komputerowców i korpoklepaczy na wykopie, co tworzy wrażanie jakby nikogo innego już w internecie nie było, tylko ta kasta.

@niecodziennyszczon: Kasta cytryn które się same pchają w maszynę do wyciskania. Brałem w tym udział. Nie polecam. Może i da się żyć wygodnie, ale to jest życie w fabryce i mentalna p---------a. Całe życie można przesiedzieć pomiędzy mieszkaniem i biurem, a jedyne zderzenie
  • Odpowiedz
  • 12
@pszypau Bajka Mirek! U mnie też w tym roku 30. Na początku roku nabawiłem się problemów zdrowotnych i stwierdziłem, że koniec z głupotami. W styczniu otwieram biznes na wiosce w najbardziej randomowej branży, żeby sobie ciułać życie powoli i idę uczyć się psychologii. Życie jest jedno, nie ma co pędzić i robić coś przeciwko sobie skoro można się nim cieszyć ()
  • Odpowiedz
@pszypau: powodzenia, marzenia zawsze warto spełniać. ja też zaraz trzydziestka, mimo że się rozwijam zawodowo i zarabiam kosmiczne kwoty jak na polskie warunki, to i tak wolałbym robić co innego, no ale cóż, może kiedyś się uda

• Odpowiedz
@pszypau: łap plusa, trzymam kciuki i powodzenia. I w sumie zazdroszczę wyhodowania jaj na tę okazję ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja jeszcze chyba nie miałbym odwagi. Za 2 lata trzydziestka i w sumie niedawno odkryłem radość z budowlanki przy budowie domu z ojcem. Też planuję pójść do jakiegoś technikum zaocznego i fizycznie popracować, bo siedzenie w biurze już mnie nudzi.
  • Odpowiedz
Nikt nie mówi o żadnych programistach.

@niecodziennyszczon:

@pszypau: Łap plusa. Rzygam już p----------m ze światka programistów i innych komputerowców i korpoklepaczy na wykopie, co tworzy wrażanie jakby nikogo innego już w internecie nie było, tylko ta kasta.

Ty masz chłopie jakąś obsesję. Zesrałeś się o programistach, mimo że wątek tego nie dotyczy. Lecz się.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@siepan to część planu powrotu, pracuje teraz w ubezpieczeniach i emeryturach i w UK są inne przepisy więc ciężko byłoby to przenieść do Polski no i nie chcę tego w życiu robić. Jak dobrze pójdzie to za 5 lat wracam do Polski żeby być bliżej rodziców i z doświadczeniem weterynaryjnym z którym będzie łatwo dostać pracę
  • Odpowiedz