Wpis z mikrobloga

Pięść mi się zaciska widząc ten cwaniacki ryj namawiający ludzi na rzucenie pracy. Złamie życiorysy setki osób, które nie dość że się zadłuża to staną się pośmiewiskiem na tym tagu. To najbardziej toksyczny twór jaki powstał w internecie - mam nadzieję że jeszcze trochę i cały ten pseudobiznes skończy się banem na społecznościowkach a kolejne odnogi ośmiornicy ucinane stosowną ustawą.

Frajerzyzmlm to nie tylko kopalnia beki ale też walka z czystym s------------m. W przyszłym miesiącu rozpocznę serie postów, które będę miały na celu pomoc wyjść ludziom z MLM oraz kampania uświadamiająca społecznie.

Dziękuję za aktywność za tagu (tym razem szydzenie w dobrej wierze).

#frajerzyzmlm
owocliczi - Pięść mi się zaciska widząc ten cwaniacki ryj namawiający ludzi na rzucen...

źródło: 1000001629

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak jak to było z tymi deb... od kredytów we frankach

@dr_papieros: noooo, kolego tutaj to przeholowałeś.

Porównujesz jakieś MLM g---o z kredytem na mieszkanie, który był wszędzie reklamowany i do którego zachęcały pierwszoplanowe postacie w polityce. A sam kredyt był jak pieprzona pułapka, bo nawet nie był w walucie tylko indeksowany w walucie. Tam wszystko było mętne i niezrozumiałe.

Nie wymagaj od każdego, by był ekspertem od bankowości. Te
  • Odpowiedz
@owocliczi: z jednej strony naciągacze i oszuści, z drugiej jak ktoś się daje nabrać na łatwy zysk to ma brak instynktu samozachowawczego. Rozumiem oszukać starą babcię na wnuczka ale jak ktoś młody musi być głupi że jedynie p----------m że "no spoko ka$a bedzie mordo zaufaj mi" i żadnego zaplecza jak to działa dają się przekonać
  • Odpowiedz
@Antorus: powiem Ci że trochę racji masz i trochę nie. Oczywiście masz rację że temat kredytów był bardzo mętny i umowy konstruowane tak że ciężko było zrozumieć o co chodzi. Ale to nie jest usprawiedliwienie, a wręcz powinien to być dla wielu hamulec, może zbyt mocno mierzę wszystko swoją miarą i miarą swojego doświadczenia. Ale ja jak wchodzę w jakiś "większy" interes, to czytam wszystkie umowy po 10 razy, konsultuje
  • Odpowiedz
@owocliczi nie odkryje Ameryki, trzeba być bardzo głupim, żeby się na to złapać.

MLM powinni być trzepani od strony podatkowej, pewnie wielu rzeczy nie deklarują, może nie mają działalności + od strony przepisów dla takiej działalności, informacjynie itd. Podejrzewam, że nie informują o ryzykach ;p

A poza tym jak się głupki na to łapią, mają za dużo pieniędzy, to już ich problem.
  • Odpowiedz