Wpis z mikrobloga

#telwizor #tv #telewizja #serwistv #telewizjanaziemna Hej, mam taki tv jak na zdjęciu i kupiłem taką antenę nie mam żadnej stacji na starej miałem wszystko oprócz mux 8 co robię nie tak? Mam jakieś zew zasilanie włączyć czy jak? Antena: https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizja-dvb-t-i-satelitarna/anteny/antena-kierunkowa-dvb-t-technisat-technicombo-t3000
kongoku - #telwizor #tv #telewizja #serwistv #telewizjanaziemna Hej, mam taki tv jak ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kongoku pisze antena aktywna czyli ze wzmacniaczem który wymaga zasilania 12 Volt. Bez niego będzie tłumić sygnał. Poza tym do odbioru pasma VHF to się średnio nadaje. Ale jak już kupione to za późno. Nie ma w zestawie wtyczki z zasilaczem?
  • Odpowiedz
  • 0
@kongoku to co pokazałeś z Allegro to jest trochę tandetne. Na początek ustalmy czy na 100% masz antenę ze wzmacniaczem czy symetryzatorem. Jakaś ulotka do anteny musi być.
  • Odpowiedz
  • 0
@kongoku wygląda na to że to ma wzmacniacz z zasilaniem 5V które w zasadzie mają zewnętrzne tunery. W telewizorach to nie koniecznie jest ta funkcja. Szukaj w menu telewizora opcji zasilanie 5V, może cudem będzie albo załatw jakiś tuner zewnętrzny do testów. Tam każdy ma taką opcję.
  • Odpowiedz
  • 0
@kongoku najbezpieczniej byłoby pożyczyć do testów zewnętrzny tuner TV gdzie jest opcja zasilania 5V, jak będzie działać to najwyżej dokupisz wtyczkę antenową z zasilaniem 5V.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ramone to albo ten odbiornik ma lipne oszukane zasilanie 5V albo jednak coś źle podlaczyłeś. W stylu źle zamontowana wtyczka. To już niestety już nic nie poradzę. A tak z ciekawości to daleko masz do nadajnika? Jak mieszkasz za blisko to antena z wzmacniaczem może robić problemy z odbiorem.
  • Odpowiedz