Aktywne Wpisy
Yetoslav +208
Cena kawy w kawiarnii.
Dlaczego kawa w kawiarni w Polsce jest droga? Jednym z argumentów przytaczanych przez obrońców gastro jest "koszt transportu surowca".
Tymczasem kawarnia na Svalbardzie (koło podbiegunowe, Norwegia). Cappucino 42 NOK - 15 ziko
A ile kosztuje cappucino w "modnej" kawiarni w Krakowie? 20 ziko. (menu w komentarzu)
#gastronomia #januszebiznesu #patogastro
Dlaczego kawa w kawiarni w Polsce jest droga? Jednym z argumentów przytaczanych przez obrońców gastro jest "koszt transportu surowca".
Tymczasem kawarnia na Svalbardzie (koło podbiegunowe, Norwegia). Cappucino 42 NOK - 15 ziko
A ile kosztuje cappucino w "modnej" kawiarni w Krakowie? 20 ziko. (menu w komentarzu)
#gastronomia #januszebiznesu #patogastro
WR9100 +317
kamerzysta: odwraca się, żeby pokazać wał
Jaca: biegnie za kadrem 30 cm od obiektywu
ten prezydent jest niemożliwy XD
#wroclaw #powodz
@soundboy: Polacy wybierają pis i po na zmianę a Ty Wrocławian się przyczepiłeś ;)
@soundboy: tak, a o co chodzi?
@soundboy: nie jestem z Wrocka, ale z ciekawości śledziłem ich ostatnie wybory i zwyczajnie miał za główną konkurentkę babę, która była jeszcze gorszą opcją.
W Gdyni Szczurek był przez dwie dekady niepokonany, a teraz nie dostał się nawet do 2. tury xD
A nie był to w żadnym wypadku taki pajac jak Jaca.
@soundboy: @zagubionychromosom
Tu nie chodzi o mieszkańców, tylko o urzędników i ich rodziny. Ten sam problem jest w Gdańsku. Przy każdych wyborach w wojewódzkich miastach, absurdalnie rozrośnięta administracja urzędnicza trzęsie portami przed zmianą głównych stołków i nowym "ładem". Biorąc pod uwagę że w takiej administracji często pracuje kilkadziesiąt tysięcy osób, to wliczając ich razem z rodzinami, oraz uwzględniając że większość zwykłych mieszkańców nie
Jak ktoś pisze o słoikach to już wiem, że jego jedynym osiągnięciem w życiu było urodzenie się w mieście wojewódzkim xD