Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gours: @obserwator_swiata tego już nie wrzucicie prawda. Nie pasuje do narracji tuskofilom
– Nie ma dziś powodu do paniki, ale jest powód do mobilizacji, aby w miejscach zagrożonych wszyscy mogli liczyć na możliwie szybką i skuteczną pomoc – uspokajał.
  • Odpowiedz
powiedział, że będą lokalne podtopienia i powodzie błyskawiczne

@obserwator_swiata: @Gours: No i co? Były "lokalne podtopienia i powodzie błyskawiczne" czy mamy do czynienia z klasyczną powodzią na obszarze całego dorzecza Odry podobną do tej z 1997r?
Nie ma "zagrożenia w skali całego kraju"? W samym Wrocławiu i okolicach mieszka 1 mln. Dorzuć Opole i miejscowości w kotlinie kłodzkiej i masz 500k. Dodasz miasta wzdłuż doliny rzeki Bóbr i
  • Odpowiedz
@Thorkill: Dodasz, dodasz dodasz i sie zesrasz. Sorka, ale póki co bylo wszystko zgodne z tym co Tusk mówił, czyli lokalne podtopienia. W sensie dosłownie negujesz realia że 2+2=4 oraz wróżysz z fusów, ze cały wrocek zatopi. Jezu ale wy konserwy jesteście tak odrealnione że japi
  • Odpowiedz
sorka, ale póki co bylo wszystko zgodne z tym co Tusk mówił, czyli lokalne podtopienia

@SirSherwood: xd. Ale właściwie czemu ja dyskutuje z trollami od Giertycha? Idż chłopie opowiadaj wszystkim że to lokalne podtopienia. Może ktoś spoza tej waszej sekty uwierzy.
  • Odpowiedz
Bo do powodzi z 1997 to temu bardzo daleko.

@Gours: To są te same ilości wody w Odrze co w 1997 r. i większe niż wtedy w Nysie Kłodzkiej. No i to o czym piszę to są fakty, mam na dowody.
To ze skutki będą być może mniej dotkliwe bo dorobiliśmy się lepszej infrastruktury przeciwpowodziowej nic nie zmienia w kontekście oceny skali tego zjawiska.
  • Odpowiedz
@Thorkill: Typie ty dosłownie twierdzisz że trawa nie jest zielona. Sorka, ja wiem że uczucia konserw są delikatne, ale zalane 5 miast to jest lokalna powódź, nawet nie regionalna, a tym bardziej całego kraju. I ty dosłownie twierdzisz już w czasie przyszłym dokonanym że zaleje 1 milion ludzi w wrocku xD
  • Odpowiedz
To ze skutki będą być może mniej dotkliwe bo dorobiliśmy się lepszej infrastruktury przeciwpowodziowej nic nie zmienia w kontekście oceny skali tego zjawiska

@Thorkill: nie moge, trolujesz. Serio nie widzisz tego co piszesz?
  • Odpowiedz