Aktywne Wpisy

#ajemge1 My żyjemy w jakimś matrixie i jakiś chłop zhakował system i sobie robi jaja. Bo to jest absurd, że grube laski mają po 1700 par, nie widzą nic dziwnego, że Chad 10/10 się nimi interesuje a typ który jest mocnym 6/10 ma 30 par na tinderze i laski się nim brzydzą

Graner +14
Czy sztaby kryzysowe albo nawet zwykli wolontariusze mają system geoinformatyczny do śledzenia zniszczeń, zgłaszania wymaganej pomocy?
Jest chętny ktoś takie coś napisać po nocach po pracy? Wiecie, gdzie potrzebne sprzątanie, gdzie remont, gdzie jakieś materiały budowlane, narzędzia czy opieka.
Wiecie, Django czy tam coś na tyle, z przodu jakiś prosty jak cep leafletJS, logowanie Facebookiem, googlem albo Apple, infra na AWSie. Mapa podkładowa z OSM
Potrzebni programiści, jakiś analityk, ktoś z urzędu kto zna procedury itd.
Nie wpieprzać się wojsku i PSP w robotę, ale uzupełnić lukę i skatalogować zniszczenia i systematycznie odhaczać. Wiecie, żeby poznać skalę
#programowanie #programista15k #powodz #openstreetmap #opensource #webdev
Cc @JustJoinIT
Nie trzeba tego całego szajsu o którym piszesz. Mam nadzieję, że pomogłem
Na razie potrzebuje 12-24 godzin aby ogarnąć technikalia i zebrać feedback, podyskutować. Ewentualnie rzucić w eter info czy ktoś z „programistow15k” jest na terenach dotkniętych powodzią i czy widzą w tym sens - szkoda uszczęśliwiać ludzi na siłę. A ktoś z głową na karku, sznytem IT i będący na miejscu byłby na wagę złota
Jak będziesz miał więcej info, to pisz, podziałamy!
@szpadel_bojowy: ja w takiej sytuacji napisalem do wykopu maila i przywrocili mi 17 letnie konto.