Wpis z mikrobloga

@JasnyBanan to nie jest zwykły siniak, to prawda i mechanizm wylewu podskórnego po zerwaniu mięśnia w sumie podobny do plam opadowych, ale ten gość żyje i ma się dobrze, chociaż ta kontuzja zakończyła jego karierę.
  • Odpowiedz
@Melkovva_: gdyby nie sterydy, to by pewnie nie próbował wycisnąć 320kg i się nie zerwał, więc w sumie można powiedzieć, że to od sterydów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z drugiej jednak strony zerwać mięsień można nawet nie trenując
  • Odpowiedz
  • 0
@chnibi: Ale z umiarem wszystko ( ͡° ͡°) i tak cud, że chłopu pikawa nie strzeliła i to jeszcze na klacie, czyli na sercu, cały ten krwiak tam był, kur nie moge o takich rzeczaxh gadać, bo mi niedobrze
( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: grunt w tym, że właśnie nie wycisnął, bo się zerwał. No i pikawa nie ma nic do tego, że mu coś się stało z mięśniami. Gdyby mu spadło na klatę, to co innego.
Poza tym taki #programista15k też mógłby się r------ć, ale z braku ruchu
  • Odpowiedz
  • 0
@Saprofit: Wydawało mi sie, że właśnie mogłoby zaszkodzić, no bo na klacie masz pełno żył i innych tętnic, w tym pompke, a tu taki krwiak aż mnie skręca, bo nie lubie o takich rzeczach mówić
( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: serce jest schowane pod żebrami. Podobnie jak większość dużych naczyń krwionośnych w okolicy, a reszta jest głęboko w jamie brzusznej, więc nie ma specjalnie ryzyka o ile nie spadłoby komuś coś ciężkiego bezpośrednio na klatkę i ją połamała. Natomiast sama utrata krwi w wyniku zerwania mięśnia nie jest jakaś zagrażająca życiu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Saprofit: Średni ten skrót, bo wprowadziłeś mnie i potencjalnie innych mirków w błąd mówiąc, że serce znajduje sie pod żebrami, pod żebrami to masz jame brzuszną, co najwyżej możesz powiedzieć za żebrami, bo jest za żebrami, a nie pod nimi jak np żołądek czy inna #watroba

Popatrz na ten krwiak aż pod wątrobe sięga i bordowe prawie całe tłowie. Nie wierze, że chłopa nogami do przodu nie odwieziono
  • Odpowiedz