Wpis z mikrobloga

Ile kosztuje położenie drzewa? Sosna o obwodzie 5cm od ziemi 180cm, na wysokości metra rozdziela się na dwa pnie z czego jednego już nie ma... przy niewłaściwym położeniu może rozwalić betonowy płot sąsiadowi.

dostałem ofertę na 500zł za samo położenie, to dużo czy mało?

#nieruchomosci #budujzwykopem
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
obwód 5cm to by z buta wjechał i problem rozwiązany

@DragonTattoo2404: obwód 5cm od ziemi - 180cm, może faktycznie kiepsko napisałem, zgłaszając drzewo do wycinki mierzy się jego obwód 5cm od ziemi, tutaj jest 180cm obwodu.
  • Odpowiedz
  • 1
@taknietakznowuzajete: obwód 180cm na wysokości 5cm od ziemi... wysokość drzewa to kilkanaście lub więcej metrów.
no ja wiem że może mało logicznie na początku napisałem ale nie przesadzajmy że pomyśleliście że ktoś pyta o drzewo o obwodzie 5cm... przecież bym to scyzorykiem ogarnął...
  • Odpowiedz
@wiesiu2 teraz sytuacja klarowna.
500 zł to dużo i mało

Dużo dla Ciebie, mało dla człowieka, ktory wydał kase na uprawnienia i zrobi to fachowo z klinem i rzazem podcinajacym żeby poleciało tam gdzie on chce. Plus ten ktos musi do Ciebie dojechac, wiec w to wlicza sie paliwo, pilarki jak sam wiesz tez sie zużywają więc no spoko cena
  • Odpowiedz
@wiesiu2: Tak na szybko pomyślałem jak, czytałem. :-) Wysokość 180 cm i średnica 5 cm. xD A gdzie mieszkasz jakieś miasto czy wioska? Był vlog ostatnio na Do Roboty i koleś mówił ile bierze za wycinanie. Na wsi to i sąsiad za flaszkę zetnie albo za drzewo na opał.
  • Odpowiedz