Aktywne Wpisy
biauekWladcaJajek +201
Zrobiłem przelew blik na telefon, 250 PLN, niestety odbiorca źle podał numer. Próbowałem dodzwonić się na numer gdzie trafił przelew, na początku nikt nie odbierał, a po chwili zostałem zablokowany ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzwoniłem z innych numerów, ale jest tylko sygnał. Nie rozumiem jak można tak się zeszmacić za 250 PLN. No cóż, reklamacja w banku już złożona. Jeśli banku się nie wystraszy to poczekam na dane
Lubię sobie patrzeć jak ludzie są odklejeni z cenami i zdarza mi się czasem przeglądać ogłoszenia mieszkań na wynajem na grupach na Facebooku z różnych miast. Wczoraj znalazłem ogłoszenie z Warszawy. Właściciel wprost napisał, że mieszkanie jest po Babci (pisał o niej zawsze z dużej) i jest w stanie oryginalnym, wystrój czysty PRL, mogący robić za wystawę muzealną tak dobrze jest zachowany klimat. Właściciel postanowił zostać rentierem rekinem biznesu na mieszkaniu, które
W starożytnym Egipcie, ponad 3 tyś lat przed naszą erą jakiś tam ziomek spisywał na tych swoich śmiesznych papirusach tymi swoimi śmiesznymi hieroglifami miesiące, w których to poziom rzeki Nil się powiększa i pomniejsza. Wtedy mówili mu, że jest jebniety bo po co to komu, a komu to potrzebne. No ale na podstawie tych danych potem jakiś faraon doszedł do wniosku, że hej. TO BOGOWIE. Trzeba wykorzystać ten dar i nie wolno się tam budować a zamiast tego stworzymy w obszarze zalewowym pola uprawne i posadzimy palemki kokosowe. Przyniosło to ogromne korzyści. Egipcjanie zamiast obawiać się powodzi, zamiast bać się wielkiej wody to wręcz przeciwnie. Czekali na nią jak na zbawienie. Suche kanały melioracyjne wręcz czekały aż wielka fala wody je zaleje. I wpadli na to prawie 5 tyś lat temu. I teraz pewnie czekacie na punkt kulminacyjny co to ma do aktualnego stanu powodzi w Polsce, otóż chujów sto. Nie mam zamiaru śmiać się z krzywdy, która wyrządziła ta powódź. Wiele domów w tym moich bliskich zostało zniszczone. Tragedia. Obyśmy tylko wyciągnęli wnioski na przyszłość.
@slapdash: nie budować się na terenach zalewowych jak pan niemiec nakazał
Wiedzieli to 5000 lat temu w Egipcie. I wiedzieli 100 lat temu w Niemczech. Ale w Polsce to już wiedza magiczna.
Ale żyjcie dalej w wyparciu że zalewa tylko osiedla deweloperskie i nowe domy.
@Sniper512: A no to, że u nas ziemia nie należy do Faraona tylko do cebulaków którzy na każdym kroku się buntują jak państwo chce zbudować jakiś obiekt infrastruktury krytycznej. Dodatkowo mamy korupcje gdzie jakiś developerek kupi nowe BMW synalkowi tatusia majtczaka i ten wyda zezwolenie na budowę osiedla na terenach zalewowych.
A ciemny lud kupuje te domy bo w ogłoszniu napisali,
@peszmerd: Ale to pan niemiec wybudował Kłodzko na terenach zalewowych.
@peszmerd: ja pieprzę, kto takie coś bezmyślnie plusuje ( ಠ_ಠ)
@peszmerd: chyba chciałeś napisać: Nie brać łapówek od deweloperów (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)