Wpis z mikrobloga

@Kai: otóż nie tym razem. Na głównej masz artykuł business insidera który mówi to samo. Jeśli onet też klamue to ja już nie wiem kto mówi prawdę
Ale na główna nie wejdziesz bo jest pisowska XD
  • Odpowiedz
przecież to jest szur xD znając jego aktywność medialną nie wierzę w ani jedno jego słowo.

@Kai: Do wieczora dostaniesz z 500 plusów,  źle to świadczy o wykop.pl

Wody Polskie nie chciały opróżnić zbiorników dzień przed powodzią. "Nie było takiej potrzeby"

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/wody-polskie-nie-chcialy-oproznic-zbiornikow-dzien-przed-powodzia-nie-bylo-takiej/e2hyv4j?utm_source=dlvr&utm_medium=social&utm_campaign=X_businessinsider
  • Odpowiedz
@Blackbeard: @nO-C34 życie to nie tylko cyferki w tabelce. Być może dało się zmniejszyć skalę powodzi, ale warto, żeby wypowiedział się na ten temat jakiś faktycznie ekspert, a nie random z jutuba, który na tym materiale chce robić politykę. Zrzut wody niesie za sobą konsekwencje w dolnych częściach rzeki i o tym w analizie tego pana już nie usłyszymy.
  • Odpowiedz
  • 3
@Koziom: tutaj masz artykuł o tym samym.
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/wody-polskie-nie-chcialy-oproznic-zbiornikow-dzien-przed-powodzia-nie-bylo-takiej/e2hyv4j?utm_source=dlvr&utm_medium=social&utm_campaign=X_businessinsider
W skrócie urzędnicy z wód polskich nie zareagowali na czas i nie zaczęli opróżniać zbiorników retencyjnych gdy już była informacja , że nadciąga zagrożenie, by móc w.nasyepstwie gdy już dotrze fala przyjąć więcej wody.
  • Odpowiedz
@pekak: Nie jestem znawcą, ale tydzień wcześniej było wiadomo o opadach. Czy nie można było już wtedy zrzucać wody w rozsądnych ilościach poniżej granicy wylania rzek?
Tak najlepiej niech się wypowie expert najlepiej mianowany.
Ja w pracy działam widząc że mogę zapobiec awarii, nie czekam aż się wydarzy.
  • Odpowiedz
@Blackbeard: sęk w tym, że nie jesteś przeszkolony z retencji wodnej, więc nie masz pojęcia czy twoje działania pomogą, zaszkodzą, czy nic nie zrobią. Dobrze ktoś tu napisał na Wykopie, że zbiorniki retencyjne to nie jest spłuczka w kiblu, że wystarczy wcisnąć przycisk i spuścić wodę i problem znika.
  • Odpowiedz
@4x80: ja się nie odnoszę do sedna sprawy, tylko do tego, że to, że ten koleś o czymś mówi to nic nie znaczy, bo to jest totalny odklejeniec. Jeśli jakieś poważne medium o tym pisze to być może jest to prawda, ale chciałbym usłyszeć opinię kogoś, kto się zna na temacie, dziennikarz buisiness insider raczej sie nie zna xD Ale hydrologów w tym kraju nie brakuje, pewnie za parę dni
  • Odpowiedz
@nO-C34: bardzo niewygodny film dla uśmiechniętego rządu. nic dziwnego, że od razu poszedł w ruch epitet w postaci "szura"

Do wieczora dostaniesz z 500 plusów, źle to świadczy o wykop.pl

@4x80: tak właśnie działa socjotechnika, nie liczą się surowe dane i zwykłe wnioski na ich podstawie bo to chłopski rozum.
brak odniesienia do sedna sprawy, zamiast tego idzie prymitywny atak personalny i np. jak mówisz coś przeciwko angażowaniu
  • Odpowiedz